Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ριχάρδος: Απαλλάσσεται από τη νέα εισαγγελική πρόταση!

Απίστευτο!

11 Οκτωβρίου 2019 15:35
Ριχάρδος: Απαλλάσσεται από τη νέα εισαγγελική πρόταση!

Σε νέα φάση μπαίνει η πολύκροτη υπόθεση Ριχάρδου μετά την εισαγγελική πρόταση η οποία υπεβλήθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και αναμένεται να εξεταστεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο και προτείνει την απαλλαγή του γνωστού τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή!

Δείτε και αυτό: Ριχάρδος: Αυτό είναι το πλοίο‑παλάτι του «βασιλιά του χρυσού»!

«Με σημερινή πρότασή του, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών να μην γίνει καμία κατηγορία κατά του εντολέα μας κ. Αλεξάνδρου - Ριχάρδου Μυλωνά, τόσο για λαθρεμπορία όσο και για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως τονίσαμε από την πρώτη μέρα που ο κ. Μυλωνάς βρέθηκε αδίκως κατηγορούμενος για μια σειρά αδικημάτων που δεν υφίσταντο, νομικά και ουσιαστικά, ήμασταν σίγουροι ότι, τελικώς, ο Νόμος θα εφαρμοσθεί και θα αποδειχθεί ότι καμία παράνομη πράξη δεν τελέστηκε. Ο κ. Μυλωνάς, ένας αυτοδημιούργητος έντιμος επιχειρηματίας, διασύρθηκε και ταλαιπωρήθηκε, επειδή κάποιοι δεν γώριζαν τα αυτονόητα. Πάντοτε, όμως, η Δικαιοσύνη αποδίδεται και οι Δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων» τονίζει o δικηγόρος του κ. Πέτρος Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ασφάλεια είχε ανακοινώσει μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού κατηγορώντας και τον γνωστό ενεχειροδανειστή ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και προφυλακίστηκε, για να αποφυλακιστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Την υπόθεση είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής.

Ωστόσο, όλη η ιστορία απεδείχθη φιάσκο καθώς, σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ, δεν συντρέχει περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Αποφυλακίσθηκε ο Ριχάρδος!

Ελεύθερος είναι ξανά από το απόγευμα της Παρασκευής ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. Μετά το βούλευμα του συμβουλίου των πλημμελειοδικών και την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ από μέρους του αφέθηκε ελεύθερος. «Θέλω να πάω στο σπίτι μου. δεν έχω κάνει τίποτα. Να πάω στους ανθρώπους που με αγαπάνε και στα μαγαζιά μου», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

Ο ενεχυροδανειστής αφέθηκε ελεύθερος αφού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου αποφασίστηκε η άρση της προφυλάκισης του μετά την καταβολή του ποσού των 200.000 ευρώ ως εγγύηση στο Ταμείων Παρακαταθηκών και Δανείων. Ακόμη του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς βρίσκεται από τις 3 Δεκεμβρίου στη φυλακή όταν μετά την μαραθώνια απολογία του διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Ωστόσο 24 ώρες αργότερα η υπόθεση πήρε άλλη τροπή καθώς η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση έχοντας ζητήσει και λάβει σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ διαπίστωσε πως τα έγγραφα αυτά βεβαιώνουν ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στη γειτονική Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρή η γυναίκα που έψαχνε η Αγγελική Νικολούλη!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια συνήγορο υπεράσπισης του κ. Μυλωνά,το βασικό αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας δεν στοιχειοθετείται συυμπαρασύροντας όμως και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Ρόδο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά ο 21χρονος!

Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισε χθες την άρση της προσωρινής κράτησης του Ριχάρδου Μυλωνά και των υπολοίπων επτά προφυλακισθέντων αναφέρθηκε σε ενδείξεις ενοχής χρησιμοποιώντας ως βασικό επιχείρημα τα κατασχεθέντα σε χρυσό για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά για επιμέτρηση φόρων και ως εκ τούτου, κατά τους δικαστές είναι λαθρεμπορεύματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share