Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στην πορεία των φοιτητών στην Αθήνα! Χημικά και χρήση κρότου λάμψης!

Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο παραμένουν κλειστοί!

11 Οκτωβρίου 2019 15:06
Επεισόδια στην πορεία των φοιτητών στην Αθήνα! Χημικά και χρήση κρότου λάμψης!

Επεισόδια γίνονται στην πορεία των φοιτητών στην Αθήνα! Διαδηλωτές χτύπησαν με τα κοντάρια τους τις κλούβες της Αστυνομίας που βρίσκονται έξω από τη Βουλή και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο παραμένουν κλειστοί, ενώ οι φοιτητές βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή.

Οι φοιτητές τάσσονται, μεταξύ άλλων, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στο νέο νόμο - πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας για 4η φορά! (Video)

Σοκ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Μαχαίρωσαν τον Αστυνομικό που έσωζε ζωές στο Μάτι! (video)

Πριν από ένα χρόνο ο αρχιφύλακας της ΔΙΑΣ έσωζε ζωές στο Μάτι κουβαλώντας στους ώμους στην Αργυρά Ακτή τους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη βοήθειας. Την Κυριακή το βράδυ ο ίδιος αστυνομικός, κόντεψε να χάσει την ζωή του από τη φονική ενέδρα που έστησαν οι χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ!

«Βρεθήκαμε σε ένα πόλεμο, τραυματιστήκαμε χωρίς λόγο… Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις την ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου, γι’ αυτό για μένα σημαίνει. Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό, τι χειρότερο».

Αυτά σημείωσε ο τραυματισμένος αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, που μίλησε στον Alpha για την περιπέτειά του και την άγρια επίθεση που δέχθηκε.

«Επειδή είχα μεγάλη αντίσταση, κάποιος ήρθε από πίσω για να μας «καταφέρει» και μας κάρφωσε με το μαχαίρι από πίσω. Ύπουλα δηλαδή... Πάνω στην ένταση δεν το κατάλαβες πώς έγινε», είπε ο αρχιφύλακας που δέχθηκε ένα χτύπημα στην ωμοπλάτη και δύο μαχαιριές στον μηρό.

Παρά το γεγονός ότι η ζωή του τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο από την άγρια επίθεση, ο αρχιφύλακας της ΔΙΑΣ που πριν από ένα χρόνο βοηθούσε τους κατοίκους στο Μάτι να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην υπηρεσία του.

«Αυτά συμβαίνουν στην υπηρεσία, τι να κάνουμε, σε λίγο καιρό θα αναρρώσουμε και θα είμαστε πάλι κανονικά στον δρόμο δίπλα στον πολίτη», συνεχίζει ο αρχιφύλακας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Δείτε την συγκλονιστική εξομολόγησή του για την επίθεση που δέχθηκαν:

Όπως είναι γνωστό, τα επεισόδια σημειώθηκαν στην γέφυρα Βρυούλων στη Νέα Φιλαδέλφεια , όπου αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σταμάτησαν λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ τις Κυριακής, 29.09.2019, μια ομάδα περίπου 4 ατόμων, προκειμένου να τους κάνουν έναν τυπικό έλεγχο.

Ξαφνικά τους επιτέθηκαν περίπου 30 άτομα, τα οποία άρχισαν να ξυλοκοπούν τους Αστυνομικούς και να προκαλούν φθορές στης μοτοσυκλέτες τους.

Περιπολικό του τοπικού Τμήματος έσπευσε σε βοήθεια και το πλήρωμά του δέχτηκε βροχή από πέτρες από την ομάδα των περίπου 30 χούλιγκαν, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημίες.

Μισή ώρα αργότερα, δυο ομάδες ΔΙΑΣ περνώντας από την Λ. Δεκελείας σχεδόν στο ύψος της πλατείας της Ν. Φιλαδέλφειας δέχτηκαν επίσης σφοδρή επίθεση από περίπου 40 άτομα, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε καταστήματα τις πλατείας.

Σε αυτή την επίθεση οι αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν, ενώ ο αρχιφύλακας δέχτηκε την επίθεση με το μαχαίρι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Γεώργιος Πιστιόλας!

Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκυνηγητό για σύζυγο που ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε με τον 5χρονο γιο τους!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share