Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες! Βελτίωση από το απόγευμα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού!

11 Οκτωβρίου 2019 07:01
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες! Βελτίωση από το απόγευμα

Καιρός σήμερα: Παρασκευή στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης . Ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας καλύπτει τα κεντρικά και νότια που επεκτείνεται ανατολικότερα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα από το Σαββατοκύριακο και μετά να επικρατήσει αίθριος καιρός στη χώρα


Στον χάρτη της Βαλκανικής το χαμηλό με τη μετωπική δραστηριότητα θα κινηθεί ανατολικά και ο καιρός από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα βελτιωθεί


Την Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και πιθανώς την Ήπειρο. Βελτίωση στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 27 και στα νησιά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share