Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγικό: Ένα μωρό κι ένα κοριτσάκι στους νεκρούς από κουρδικά πυρά!

Σοκαριστικές φωτογραφίες!

10 Οκτωβρίου 2019 19:49
Τραγικό: Ένα μωρό κι ένα κοριτσάκι στους νεκρούς από κουρδικά πυρά!

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα μωρό 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι είναι νεκροί και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων, όπως έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία..

Δείτε επίσης: Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή ήταν αρνητικός με την είσοδο στη Συρία!

Δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας επιτέθηκαν με πυραύλους και όλμους νωρίτερα σε μεθοριακές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες . «Εξουδετερώσαμε τους τρομοκράτες που μας επιτέθηκαν» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Σε πλήρη εξέλιξη η «απάντηση» των Κούρδων στην επίθεση που έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη σε βάρος τους η Τουρκία, εισβάλοντας στη βόρεια Συρία.

Δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας επιτέθηκαν με πυραύλους και όλμους νωρίτερα σε μεθοριακές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες.

«Ένα μωρό από τη Συρία ηλικίας 9 μηνών, ο Μουχάμεντ Όμαρ, και ένας (Τούρκος) δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών, ο Τζιχάν Γκιουνές, έπεσαν ως μάρτυρες» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του κυβερνείου της Σανλιούρφα, επαρχίας που συνορεύει με τη Συρία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος της πόλης Μαρντίν, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, από «τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, η οποία προήλθε από την συριακή πόλη Καμισλί.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστό πως εντόπισε και εξουδετέρωσε τα μέλη των οργανώσεων PKK - YPG, που ήταν υπεύθυνα για την θανατηφόρες επιθέσεις το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

Συρία: Τραυματίες και νεκροί, ανάμεσα τους και άμαχοι! 180 στόχοι επλήγησαν από την Τουρκία μέσα σε 24 ώρες!

Δυστυχώς τραγικός είναι ο απολογισμός μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία αφού υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες ανάμεσα τους και άμαχοι! Μέσα σε 24 ώρες 181 οι στόχοι που επλήγησαν σύμφωνα με τους Τούρκους! «Οι κομάντος μας συνεχίζουν να προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη» λέει το υπ. Άμυνας της Τουρκίας!

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, πάνω από 180 επιθέσεις κατά Κουρδικών στόχων, όπως λέει το υπουργείο Αμυνας της χώρας, ωστόσο έρχονται εικόνες από γειτονιές αμάχων όπου επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς τους. Σπίτια έχουν καταστραφεί και μάλιστα 8 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός προς το παρόν, ο αριθμός των τραυματιών.

Αυτό που αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, είναι πως οι βομβαρδισμοί έχουν πλήξει ακόμη και τις χριστιανικές κοινότητες, όπου υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες, σύμφωνα με το North Press Agency. Βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με αμάχους να μεταφέρονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια «αφανισμού των Κούρδων από πλευράς Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον απολογισμό στη διάρκεια της νύχτας, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11 (άλλες πληροφορίες στα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15), με 8 από αυτούς να είναι άμαχοι, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες. Ωστόσο η εικόνα ακόμη δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Η χερσαία επίθεση της Τουρκίας με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης», ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στα σύνορα, περνώντας από τέσσερα διαφορετικά σημεία, με τις δυνάμεις να χτυπούν την πόλη Τελ Αμπιάντ, την Καμισλί και την Ρας Αλ Αϊν, καθώς και μερικά χωριά. Η Τελ Αμπιάντ είναι πόλη που ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μουσταφά Μπαλί με tweet του είπε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία. Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικά μαχητικά F-16 κατέστρεψαν θέσεις Κούρδων μαχητών (YPG/PKK) σε βάθος 30 χλμ ανατολικά του Ευφράτη. Συνολικά μέσα στη νύχτα, είχαν πλήξει 181 στόχους από αέρος και από ξηρά, όπως ανέφερε ο Στρατός.

Μετά τους βομβαρδισμούς σε γειτονιές αμάχων, αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται για να γλιτώσουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί όμως που μένουν κάτω σε υπόγεια, καθώς δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην πόλη Καμισλί μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τους βομβαρδισμούς, ενώ κάτοικος της περιοχής σε βίντεο στο twitter, αναφέρει πως αρκετοί έχουν αποφασίσει να μείνουν εκεί ως το τέλος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share