Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια και οι τρεις κατηγορούμενοι!

Μια υπόθεση, που είχε συγκλονίσει!

10 Οκτωβρίου 2019 18:02
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια και οι τρεις κατηγορούμενοι!

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία είχε συγκλονίσει τη νομική κοινότητα, αλλά και την κοινή γνώμη πριν από δυο έτη. Η απόφαση μάλιστα του δικαστηρίου ελήφθη με ομοφωνία, με τους δικαστές και τους ενόρκους να κάνουν επί της ουσίας δεκτή την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Παππάς.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα δικήματα ενώ πρόσφατα, (οπως και στον Μπραχιμάι) τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες και για την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Συγκλονιστική ήταν η δήλωση που έκανε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η χήρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ Ζαφειροπούλου. "Ευχαριστω την ελληνική δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχως τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά", είπε η κυρία Ζαφειροπούλου και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αισθάνεται ανακούφισμένη από τη σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου, επισήμανε: "Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους (σ.σ. των καταδικασθέντων) γιατί ήταν φυλακή, είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε και για εμένα και τα παιδιά μου".

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων, τονίζοντας μεταξύ άλλων, στη σχετική πρότασή του προς το δικαστήριο τα εξής: 'Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε ολους οτι η πολιτεία μέσω της δικαιοσυνης ειναι αποφασισμενη να μην απειλείται, ουτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανενα ότι μπορεί να να μετατρεψει την κοινωνια σε μια λατινοαμερικανικου τύπου κοινωνία, οπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορουν για να προστατευονται".

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Φωτιά η κατάθεση του Αραβαντινού!

Σήμερα έγινε η δίκη για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και η κατάθεση του Αραβαντινού ήταν φωτιά! «Ο Μιχάλης μου είχε πει πως ο Φλώρος κινδυνεύει από δικηγόρους» είναι μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεση του!

Στην κατάθεσή του ο κ. Αραβαντινός μετέφερε, όπως είπε, όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος ποινικολόγος, τρεις με τέσσερις ώρες πριν τη δολοφονία του, όταν είχε συναντηθεί μαζί του στις φυλακές όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο.

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους...». Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός.

Δίκη

Όπως κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αρχιφύλακας, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, ωστόσο ο ίδιος κατά τη σημερινή κατάθεσή του στο δικαστήριο απέφυγε να τα αναφέρει. «Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας πως ο κρατούμενος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

undefined

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Αραβαντινός ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας» Κλοντιάν Λεκοτσάι. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος κρατούμενος τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατάει» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει τον Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.

Μάλιστα, ο αρχιφύλακας ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τον Λεκοτσάι. Όπως κατέθεσε, ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Οι τόνοι δε ανέβηκαν στη δίκη καθώς ο Λεκοτσάι πολλές φορές διέκοπτε τον κ. Αραβαντινό σε μια προσπάθεια να αντικρούσει όσα εκείνος κατέθετε

Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ ...

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσης, οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον κ. Αραβαντινό να απευθύνεται στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας λέγοντας του: «Κόζα μόστρα είσαι αλλά ήθελες να γίνεις Κόζα Νόστρα...».

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν και τα όσα ανέφερε ο κ. Αραβαντινός για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους...».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share