Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Το μακρύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου περνάει τον Ισθμό της Κορίνθου

Μοναδικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου!

10 Οκτωβρίου 2019 08:36
Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Το μακρύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου περνάει τον Ισθμό της Κορίνθου

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου να περνάει τον Ισθμό της Κορίνθου.

Η διέλευση του κρουαζιερόπλοιου Braemar του στόλου της Fred. Olsen Cruises πραγματοποιήθηκε σήμερα και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο σημείο έμειναν με το στόμα ανοιχτό!

Με 195,92 μέτρα μήκος, πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο που έχει διέλθει τη διώρυγα Κορίνθου. Μέσα βρίσκονταν περίπου 1.200 επιβάτες, οι οποίοι απόλαυσαν το… τσίμα-τσίμα πέρασμα της διώρυγας.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Αυτό είναι το κρουαζιερόπλοιο 155 μέτρων που θα κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο!

Δείτε τις φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Βίντεο ντοκουμέντο: Αμερικανικό και ρωσικό πλοίο παραλίγο να συγκρουστούν!

Πολύ κοντά στη σύγκρουση έφθασαν σήμερα ένα ρωσικό και ένα αμερικανικό πλοίο στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για το συμβάν.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως το καταδρομικό «Chancellorsville», από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό «Admiral Vinogradov», το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους κατηγορούν τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι το δικό τους πλοίο είναι υπεύθυνο για την παρ’ ολίγον σύγκρουση.

«Ενώ επιχειρούσε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ένα ρωσικό καταδρομικό Udaloy I DD 572 έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον του καταδρομικού “Chancellorsville”», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ, διοικητής Κλέιτον Ντος, χαρακτηρίζοντας τους Ρώσους «επικίνδυνους και αντιεπαγγελματίες».

Σύμφωνα με τον Ντος, το ρωσικό αντιτορπιλικό 15 έως 30 μέτρων από το «Chancellorsville», ενώ οι ρωσικές καταγγελίες για το αντίθετο είναι «προπαγάνδα».

ΗΠΑ και Ρωσία συνηθίζουν να κατηγορούν η μία την άλλη για επικίνδυνους ελιγμούς τόσο στη θάλασσα και όσο και στον αέρα.

Κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με σκάφος - 5 τραυματίες! (Video)

Το γιγαντιαίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο Msc Opera, που κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα της Βενετίας προσέκρουσε σήμερα σε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 130 άνθρωποι, με αποτέλεσμα πέντε επιβαίνοντες να τραυματισθούν και κάποιοι να καταλήξουν στα νερά της λιμνοθάλασσας.

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα του Σαν Μπαζίλιο από ρυμουλκό, χάνοντας όμως τον έλεγχο λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, επί αρκετά λεπτά ηχούσε τη σειρήνα του, καθώς εκείνη τη στιγμή η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα για ένα παραδοσιακό έθιμο της Βενετίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι από τους επιβάτες του πλοιαρίου River Countess έπεσαν μετά τη σύγκρουση με το κρουαζιερόπλοιο στο νερό.

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο.

Η σύγκρουση συνέβη ακριβώς τη στιγμή που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ελλιμενίζονται τεράστια κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια της «Γαληνοτάτης» ενώ αμέσως μετά το συμβάν οργανώθηκε διαδήλωση από την οργάνωση «Όχι μεγάλα πλοία».

Η Unesco πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του κατάπλου μεγάλων σκαφών στον λιμένα της Μαργκέρα, στην απέναντι όχθη, γνώμη που συμμερίζονται ο δήμος και η περιφέρεια, αλλά όχι πολλές οργανώσεις πολιτών, όπως η Italia Nostra.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share