Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πειραιάς: Βρέθηκαν 700 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό με μπανάνες!

Απίστευτο!

9 Οκτωβρίου 2019 21:32
Πειραιάς: Βρέθηκαν 700 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό με μπανάνες!

Βρέθηκαν 700 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό με μπανάνες...

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκε μεγάλο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, καθώς οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν φορτίο με μπανάνες όπου κρυβόταν μεγάλη ποσότητα, τουλάχιστον 700 κιλά, κοκαΐνης. Από το Εκουαδόρ έφθαναν οι μπανάνες σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη και Αλβανία, ενώ στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας εντόπισαν το επίμαχο φορτίο σε κοινή επιχείρηση που έκαναν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

«Επιλέγουν τη χώρα μας ως σταθμό διαμετακόμισης για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης»

«Συμμετείχαμε ενεργά και με αποτελεσματικότητα σε όλες τις υποθέσεις για την κατάσχεση της κοκαΐνης στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιπτώσεις ελεγχόμενης μεταφοράς ναρκωτικών. Μάλιστα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών χειρίστηκαν δύο από τις υποθέσεις, με την κατάσχεση περίπου (100) κιλών κοκαΐνης, την οποία τα εγκληματικά δίκτυα είχαν αποκρύψει σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η απόκρυψη των ναρκωτικών γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εξωτερικά του εμπορευματοκιβωτίου και ειδικότερα στον μηχανισμό ψύξεως αυτού, ενώ χρησιμοποιούσαν την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες, με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ. Διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο Αλβανίας.
Από την ανάλυση του τρόπου δράσης αυτών των εγκληματικών δικτύων, που δραστηριοποιούνται στη δια θαλάσσης μεταφορά κοκαΐνης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων από το Εκουαδόρ, προκύπτει ότι επιλέγουν τη χώρα μας, είτε ως χώρα προορισμού, είτε ως σταθμό διαμετακόμισης, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Φρικιαστικό έγκλημα: Φοιτήτρια «έκανε κοκαΐνη με τον διάβολο» και σκότωσε την καλύτερή της φίλη!

Επιπλέον, καταδεικνύεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται συνεργάτες των δικτύων αυτών, επιφορτισμένοι με την εξαγωγή των ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά ή μεταφορά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς», πρόσθεσε ο κ. Τζεφέρης.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Όταν τον περασμένο Αύγουστο οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 52 κιλά κοκαΐνης στο μηχανισμό ψύξης κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε οι αρχές να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση καθώς οι “πηγές” από την πιάτσα, έλεγαν ότι η συγκεκριμένη ποσότητα είναι μέρος μιας μεγάλης παρτίδας που κατευθύνεται στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας τα συγκεκριμένα κοντέινερ είχαν την πληροφορία ότι ότι μόλις οι έμποροι έπαιρναν τις μπανάνες και τα κοντέινερ πήγαν σε ειδικό ελεγχόμενο χώρο, θα εμφανίζονταν οι παραλήπτες για να βγάλουν από τα συστήματα ψύξης τα τούβλα με την κόκα. Όμως οι μέρες περνούσαν, κανείς δεν φάνηκε και τότε αποφάσισαν να προχωρήσουν και να βγάλουν τα ναρκωτικά οι ίδιοι οι αξιωματικοί.

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν μια εκτεταμένη έρευνα βάζοντας στο μικροσκόπιο τα χιλιάδες κοντέινερ που φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά χρησιμοποιώντας ειδικά κριτήρια και φίλτρα για το ποια θα έπρεπε να ελεγχθούν. Έτσι, μετά από σκανάρισμα επικεντρώθηκαν σε περίπου 100 ύποπτα κοντέινερ για να φθάσουν στα 12 που έκρυβαν τα 580 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share