Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

J&J: Αποζημίωση σε άντρα που ανέπτυξε στήθος από χρήση φαρμάκου για τον αυτισμό!

Απίστευτο!

9 Οκτωβρίου 2019 13:14
J&J: Αποζημίωση σε άντρα που ανέπτυξε στήθος από χρήση φαρμάκου για τον αυτισμό!

Ο 26χρονος Νίκολας Μάρεϊ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε στήθη, όταν οι γιατροί άρχισαν να του συνταγογραφούν το φάρμακο Risperdal το 2003, καθώς είχε διαγνωστεί με διαταραχές, που παρέπεμπαν σε αυτισμό. Η αποζημίωση που του επιδικάστηκε, αγγίζει τα $8 δισεκατομμύρια!

Διαβάστε και αυτό: Απάτη με πασίγνωστο φάρμακο για καρκίνο: Πώς κορόιδεψαν ασθενείς;

Αποζημίωση τεραστίων διαστάσεων, ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιδικάστηκε σε έναν άντρα από την Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή είδε το στήθος του να μεγαλώνει, μετά τη λήψη ενός φαρμάκου για τον αυτισμό από τη Johnson & Johnson.

Η νίκη αυτή του Νίκολας Κάρεϊ σε δικαστήριο της Φιλαδέλφεια, φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουν κι άλλες παρόμοιες εκκρεμείς υποθέσεις, που αφορούν το ίδιο φάρμακο στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Στην περίπτωσή του, οι δικηγόροι του επέκριναν τη J&J και τη θυγατρική της, Janssen για την εξασφάλιση κέρδους με κάθε κόστος και "την επιλογή της να βγάλει δισεκατομμύρια σε βάρος των παιδιών".

Ωστόσο, ο φαρμακευτικός κολοσσός απάντησε πως η αποζημίωση αυτή που όρισε το δικαστήριο ήταν "υπερβολικά δυσανάλογη" σε σχέση με το κατηγορητήριο και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα την ανατρέψει σε δεύτερο βαθμό.

Στην αγωγή του, ο 26χρονος σήμερα Μάρεϊ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε στήθη, όταν οι γιατροί του άρχισαν να του συνταγογραφούν το Risperdal το 2003, καθώς είχε διαγνωστεί με διαταραχές, που παρέπεμπαν σε αυτισμό.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το αντιψυχωτικό φάρμακο Risperdal στα τέλη του 1993 για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και των επεισοδίων διπολικής μανίας σε ενήλικες. Σημειώνεται πως οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα κατά την κρίση τους, ενώ οι εταιρείες επιτρέπεται να προωθούν τα φάρμακά τους μόνο για εγκεκριμένες χρήσεις.

Δικαστήριο είχε επιδικάσει το 2015 ποσό 1,75 εκατομμυρίου δολαρίων στον Μάρεϊ, αφού διαπίστωσε ότι η J&J αμέλησε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της γυναικομαστίας, από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Κρατικό εφετείο ενέκρινε την ετυμηγορία τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά μείωσε την αποζημίωση σε 680.000 δολάρια.

Ωστόσο, πέρυσι, μια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πενσυλβάνια έδωσε τη δυνατότητα να επιβληθούν ποινικές αποζημιώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να ισχύει το δίκαιο κάθε κράτους του ενάγοντος.

Συναγερμός γιατρών: Πασίγνωστο φάρμακο για πονοκέφαλο προκαλεί εγκεφαλικό και…

Ποιο φάρμακο, σύμφωνα με γιατρούς, μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή;

Γιατί οι γιατροί προειδοποιούν όσους είναι άνω των 40 να διακόψουν τη λήψη ιβουπροφαίνης, γνωστό φάρμακο;

Οι γιατροί προτρέπουν τους ανθρώπους που είναι ηλικίας άνω των 40 ετών να σταματήσουν να παίρνουν ένα από τα πιο κοινά αναλγητικά φάρμακα που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια.

Αυτό το φάρμακο είναι η ιβουπροφαίνη, ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αντιπυρετική δράση. Εγκεφαλικό: Τα 15′ λεπτά που σώζουν ζωές

Οι γιατροί προειδοποιούν τους ανθρώπους και τονίζουν ότι οι κίνδυνοι από τη λήψη της μπορεί να αντισταθμίζουν τα οφέλη.

Η ιβουπροφαίνη μπορεί να μειώσει άμεσα τον πονοκέφαλο, αλλά αξίζει το ρίσκο να αποκτήσεις μια καρδιακή πάθηση και εγκεφαλικό;

O Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων της Αμερικής (FDA) το 2005 εξέδωσε μια προειδοποίηση που ανέφερε ότι η ιβουπροφαίνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για μια καρδιακή πάθηση και εγκεφαλικό.

Ανέφεραν ότι ακόμα και με βραχυπρόθεσμη χρήση, αυξάνεται σημαντικά σε ένα άτομο ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ανέφεραν επίσης:

“Ο κίνδυνος αυτός αυξάνει όσο περισσότερο κάποιος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο φάρμακο”.

“Δεν χρειάζεται να έχετε ήδη θέμα με την καρδιά σας για να εκθέσετε τον εαυτό σας σε τέτοιο κίνδυνο και βέβαια μια τέτοια κατάσταση αυξάνει τις πιθανότητες”.

“Οι κίνδυνοι αυτοί κάνουν την ιβουπροφαίνη ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα άτομα άνω των 40 ετών διότι είναι η ηλικία που οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος από καρδιακές παθήσεις εκτινάσσονται στα ύψη”.

Η ιβουπροφαίνη μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής κατά σχεδόν 20%. Η προειδοποίηση της μη χρήσης μη-στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων έρχεται μετά από ανάλυση που περιλαμβάνει περίπου 10 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal.

Το τίμημα για την ανακούφιση ενός απλού πονοκέφαλου είναι μεγάλο και κανείς δεν θα ρίσκαρε τα προσωρινά οφέλη με μακροχρόνια καρδιακά προβλήματα. Η λύση είναι κάποιο άλλο αναλγητικό ή ακόμα καλύτερα η στροφή προς τα φυσικά συστατικά!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share