Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας!

Τι συνέβη;

6 Οκτωβρίου 2019 20:06
Χάος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας!

Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Νέα Απεργία στα ΜΜΜ Τρίτη και Τετάρτη!

Σύμφωνα με την Τροχαία, το μποτιλιάρισμα οφείλετε στην είσοδο των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου.

Τα προβλήματα ξεκινούν από το ύψος της Κηφισιάς και μέχρι το ύψος του Περιστερίου τα οχήματα πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Υπομονή απαιτείται και στην είσοδο της Αθηνών - Κορίνθου, με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος των Μεγάρων.

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων.

Η προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου: Καταιγίδες, ακόμη και χιόνια τη Δευτέρα! (photo)

Για δύσκολη Δευτέρα προϊδεάζει ο βουλευτής και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, που προειδοποιεί για καταιγίδες, ακόμη και χιόνια τη Δευτέρα! Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν στην Αττική!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που δημοσιεύει ο Γιάννης Καλλιάνος, τη Δευτέρα αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην οποία θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά), ενώ και στο ΒΑ, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

«Αξίζει να σημειωθεί πως και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1800-1900 μέτρων ενδεικτικά και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές», σημειώνει ακόμη ο κ. Καλλιάνος.

Προσθέτει ακόμη πως οι άνεμοι κατά βάση δεν θα προβληματίσουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο που εκεί μόνο θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν «υπολείμματα της κακοκαιρίας» με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος:

Επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα: Έρχονται χιόνια!

Σημαντική κακοκαιρία με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χίονια θα πλήξει αύριο Δευτέρα τη χώρα, με τον καιρό να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.

Δείτε επίσης: Νέα προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας...

Όπως βλέπεται στο χάρτη από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και στην Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική αύριο θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά) αναμένεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες ενώ και στο ΒΑ, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1800-1900 μέτρων ενδεικτικά και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι κατά βάση δεν θα προβληματίσουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο που εκεί μόνο θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ. Και την Τρίτη θα παραμείνουν υπολείμματα της κακοκαιρίας με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share