Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν στην Αττική!

Αναλυτική πρόγνωση!

5 Οκτωβρίου 2019 19:31
Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας!  Μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν στην Αττική!

Μετά την κακοκαιρία που «σάρωσε» την Δυτική Ελλάδα και την βελτίωση που παρουσίασε σήμερα ο καιρός, δεν φαίνεται πως η καλοκαιρία θα κρατήσει για πολύ, αφού ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές τις επόμενες ώρες! (photo)

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται πιο ήπιος, με κάποιες τοπικές βροχές που αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, όπου ίσως βρέξει για λίγη ώρα.

Στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο Πέλαγος και τα ηπειρωτικά δυτικά τμήματα περιμένουμε βροχές, ασθενούς έως μέτριας έντασης, αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο δυνατές - ίσως θα έχουν έντονο χαρακτήρα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου θα υπάρξουν και κάποιες σποραδικές καταιγίδες που θα λάβουν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυλήσει ήπια η μέρα με κάποιες παροδικές νεφώσεις. Καιρός: Νέο μέτωπο κακοκαιρίας από τη Δευτέρα! Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί! (video)

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας όμως, όπως σημειώνει ο κύριος Καλλιάνος, ο καιρός θα είναι άστατος, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και πιθανότατα τις τοπικές χαλαζοπτώσεις οι οποίες θα έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν κυρίων οι νότιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, των Επτανήσων, της Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης και της Αττικοβοιωτίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, ενώ θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα, αλλά από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Κρήτη θα είναι έντονες οι βροχές και οι καταιγίδες και ενδεχομένως να σημειωθούν ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί για μεγάλες ποσότητες νερού στην Αττική, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους.

Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς και θα φτάσει 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, όμως στη Βόρεια Κρήτη ίσως φτάσει τους 28 με 29, πιθανώς και 30 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος ο καιρός σήμερα: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

Άστατος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπου θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα δυτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Να σας θυμίσουμε ποιο ήταν το σπάνιο καιρικό φαινόμενο που «χτύπησε» την Αττική!

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην στη Θράκη νεφώσεις με βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share