Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απίστευτο: 3D διαβάσεις τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Αττικής για ασφάλεια!

Για την ασφάλεια των παιδιών!

4 Οκτωβρίου 2019 14:37
Απίστευτο: 3D διαβάσεις τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Αττικής για ασφάλεια!

Ίσως να είναι και η πιο περίεργη είδηση της ημέρας, αφού αφορά την δημιουργία των πρώτων 3D διαβάσεων για πεζούς στην Αθήνα που βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό, περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου!

Δείτε επίσης: Νέα εισβολή με αυτοκίνητο σε κατάστημα με είδη για μοτοσικλέτες στο Χαλάνδρι!

Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί και να μπαίνουν τα παιδιά με ασφάλεια στο σχολείο!

Στο εξωτερικό είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες και εξυπηρετούν στη μείωση των ατυχημάτων στο δρόμο και στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών.

Οι διαβάσεις μοιάζουν ακριβώς όπως κάθε διαβαθμισμένη διάβαση. Η διαφορά είναι ότι κάτω από τις λωρίδες υπάρχουν ζωγραφισμένες σκιές, που τις κάνουν να μοιάζουν με μπάρες που αιωρούνται στον αέρα. Όταν το βλέπουν, οι οδηγοί αναγκάζονται να «κόψουν» ταχύτητα καθώς όταν περνά περαστικός φαίνεται σαν να αιωρείται!

H επιλογή λοιπόν να σχεδιαστούν έξω από ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που η ασφαλής είσοδος -έξοδος μαθητών από το σχολείο τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα.

Η ενέργεια υλοποιήθηκε από την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε την τοιχογραφία που στόλισε το κτήριο του σχολείου με θέμα το περιβάλλον, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Αυτές είναι οι 3D διαβάσεις:

Διήμερο λουκέτο σε σχολείο λόγω ψώρας στη Θεσσαλονίκη!

Tο σχολείο θα απολυμανθεί, ενώ αναμένεται να γίνει και απεντόμωση του κτηρίου! Κλειστό για διάστημα δύο ημερών, σήμερα και αύριο, θα παραμείνει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω ενός κρούσματος ψώρας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παραλίγο τραγωδία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο! Έπεσε το ταβάνι πάνω σε γραφείο! (photos)

Όπως τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, "πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο είχε να κάνει με έναν μαθητή".

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το σχολείο να απολυμανθεί, ενώ αναμένεται να γίνει και απεντόμωση του κτηρίου για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιες αρχές επιλήφθηκαν και για τον καθαρισμό των μαθητών.

Όπως επισημαίνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα, όλα είναι εντάξει".

Διευκρινίζει ακόμα πως η απόφαση του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου για διήμερο "λουκέτο" στο σχολείο ήταν περισσότερο για λόγους πρόληψης.

Το σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά την προσεχή Δευτέρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share