Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Παρμενίων 2019»: Απρόοπτο με τη φρεγάτα «Ελλη»! Προσάραξε σε αβαθή! (Video)

Αποκολλήθηκε λίγο αργότερα!

4 Οκτωβρίου 2019 10:20
«Παρμενίων 2019»: Απρόοπτο με τη φρεγάτα «Ελλη»!  Προσάραξε σε αβαθή! (Video)

Απρόοπτο με τη φρεγάτα «Ελλη» τα ξημερώματα στη Σαμοθράκη, καθώς προσάραξε σε αβαθή στην περιοχή Καμαριώτισσα. Εκπληκτικό επίτευγμα! Ελληνική φρεγάτα σχεδιάστηκε με βάση την μοναδικότητα του Αιγαίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απρόοπτο με τη φρεγάτα «Ελλη» συνέβη στις 03:30 τη νύχτα, ενώ συμμετείχε σε άσκηση αποβατικής ενέργειας. Από το απρόοπτο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ούτε κατεγράφησαν ζημιές στη φρεγάτα, και λίγο αργότερα αποκολλήθηκε και συμμετέχει πλέον κανονικά στην άσκηση «Παρμενίων» η οποία ολοκληρώνεται απόψε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η άσκηση εξελίσσεται σήμερα κανονικά, με μια δίωρη καθυστέρηση στο πρόγραμμά της λόγω κακοκαιρίας.

Να σημειωθεί ότι χθες στην Αλεξανδρούπολη ήταν παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρακολουθώντας μέρος της άσκησης «Παρμενίων».

Τραγωδία: Επιβάτης πλοίου βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του!

Νεκρός εντοπίστηκε μέσα στο πλοίο στην καμπίνα του, ένας 59χρονος ο οποίος ταξίδευε ακτοπλοϊκώς, με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τραγωδία στο Άργος: Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο!

Ο 59χρονος εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο, του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες χωρίς όμως να ανταποκρίνεται.

Με τον κατάπλου του “SUPERFAST XI” παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μεσσηνία: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 60 μετανάστες!

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 60 μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή της Σαπιέντζας Μεσσηνίας! Υπ. Εργασίας: Τι αλλάζει στην απόδοση ΑΜΚΑ μεταναστών!

Στο σημείο βρίσκονται τρία παραπλέοντα πλοία, δύο φορτηγά και ένα δεξαμενόπλοιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα μεταφερθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή «Αμμόγλωσα» της Κω πνευστή λέμβο με 9 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Ανησυχία προκαλεί το μεταναστευτικό ρεύμα! Η επιτήρηση στο Αιγαίο ενισχύεται!

Ανησυχία προκαλεί το μεταναστευτικό ρεύμα και ιδιαιτέρα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Η επιτήρηση στο Αιγαίο ενισχύεται! Στη Λέσβο όλο το Σεπτέμβριο έφθασαν 5.017 πρόσφυγες και μετανάστες!

Τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια με την νεκρή γυναίκα από το Αφγανιστάν ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους της κυβέρνησης για έξαρση του προσφυγικού αφού και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να μην έχει διάθεση, ακόμη τουλάχιστον, να τηρήσει τη συμφωνία με την Ευρώπη.

Παρόλο αυτά, σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση της Μόριας. Όσοι όμως πρόσφυγες και μετανάστες φεύγουν από το «κολαστήριο» όπως έχει χαρακτηριστεί ακόμη περισσότεροι φθάνουν με λέμβους στη Μυτιλήνη προκαλώντας ασφυξία στο νησί. Κι όχι μόνο εκεί αφού και στα άλλα νησιά παρατηρούνται καθημερινά αφίξεις εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών.

Σαν το τεκτονικό ρήγμα που έχει συγκεντρώσει ενέργεια και είναι έτοιμο να σπάσει δίνοντας σεισμό πολλών Ρίχτερ, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το προσφυγικό και τα όσα δραματικά συμβαίνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο όλο το Σεπτέμβριο έφθασαν 5.017 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περίπου 168 άνθρωποι τη μέρα. Από αυτούς το 63% ήταν από το Αφγανιστάν και το 22% από τη Συρία. Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων μηνιαίως από το 2016.

Μόνο χθες μέσα σε 14 ώρες, έξι σκάφη με 243 αιτούντες άσυλο με άνδρες, γυναίκες και κυρίως, μικρά παιδιά, πέρασαν με λέμβους στη Λέσβο.

Οι βάρκες έφθασαν ακόμα και στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από τα σπίτια του βόρειου άκρου της πόλης της Μυτιλήνης, ενώ τέσσερις από αυτές έφθασαν στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

Η υπερσυγκέντρωση στο νησί είναι έντονη, παρά τις επιχειρήσεις αποσυμφόρησης. Μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες, έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα 2.000 άτομα. Στον καταυλισμό της Μόριας μένουν περίπου 13.000.

Ήδη και μετά τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, αλλά και το θάνατο μιας μητέρας από το Αφγανιστάν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες με σκοπό να φύγουν από εκεί.

Ασφυκτιά και η Σύμη

Φυσικά δεν είναι μονάχα η Λέσβος που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου προβλήματος είναι η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στη Σύμη που κρούουν κώδωνα κινδύνου για το νησί. Αφορμή για τη σύνταξη και αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής στάθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σύμη τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, διαπιστώνοντας με τον τρόπο αυτό την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι διαμένουν οπουδήποτε βρουν, ενώ κοιμούνται ακόμη και σε χαρτόκουτα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share