Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κίνα: Ένα μικρό χρυσωρυχείο βρέθηκε στο σπίτι του πρώην δημάρχου!

Απίστευτο!

3 Οκτωβρίου 2019 14:54
Κίνα: Ένα μικρό χρυσωρυχείο βρέθηκε στο σπίτι του πρώην δημάρχου!

Έναν πραγματικό θησαυρό -13,5 τόνους χρυσού και 268 δισ. γιουάν (κάπου 37 δισ. δολάρια) σε μετρητά – βρήκαν αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός πρώην δημάρχου που κατηγορείται για διαφθορά στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Δεν φαντάζεστε που είχε κρύψει τις 12 ράβδους χρυσού!

Ο Ζανγκ Κι, πρώην δήμαρχος και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ήταν στο επίκεντρο έρευνας της Εθνικής Εποπτικής Επιτροπής και μετά τον εντοπισμό του θησαυρού στο υπόγειο του σπιτιού του στην πόλη Χαϊκού βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Πόσω μάλλον που εντοπίστηκαν και στοιχεία ότι έχει στην κατοχή του πολυτελείς κατοικίες. Οι αξιωματούχοι που καταδικάζονται για οικονομικά εγκλήματα στην Κίνα βρίσκονται αντιμέτωποι με την εσχάτη των ποινών.

Άφωνοι οι αστυνομικοί όταν βρήκαν τον θησαυρό
Ένα βίντεο καταγράφει τη στιγμή που οι επιθεωρητές της αστυνομίας ανακαλύπτουν τον τεράστιο σωρό των ράβδων χρυσού στο σπίτι του 57χρονου.

Κάποιες από τις μπάρες είναι στο έδαφος, άλλες είναι τοποθετημένες σε μεταλλικά ράφια ή μέσα σε τσάντες. Η τιμή ενός τόνου καθαρού χρυσού εκτιμάται γύρω στα 37 εκατ. δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώην δήμαρχος είχε φροντίσει καλά για τις ...δύσκολες μέρες αφού μόνον ο χρυσός θησαυρός του αποτιμάται στο μισό δισ. ευρώ! Στο σπίτι βρέθηκαν και μετρητά σε διάφορα χαρτονομίσματα, όχι μόνον σε γιουάν, αλλά και σε ευρώ και δολάρια.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ έχει αναγάγει σε μια από τις ύψιστες προτεραιότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος την καταπολέμηση της διαφθοράς. Από το 2012 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας έχουν καταδικαστεί πάνω από 10.000 άνθρωποιμ, ενώ έχει αποκαλυφθεί η εμπλοκή τουλάχιστον 120 υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Ξέρετε γιατί οι Κινέζες κάνουν ένα μήνα να πλυθούν αφού γεννήσουν;

Οι Κινέζες που γίνονται μαμάδες δεν βγαίνουν από το σπίτι. Γίνονται αντικοινωνικές, δεν δέχονται επισκέπτες, δεν κάνουν μπάνιο τουλάχιστον για ένα μήνα μετά τον τοκετό. Αυτή είναι η παράδοση για τις λεχώνες στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

«Το να είσαι εντός σπιτιού είναι σημαντικό», λέει η Κινέζα Τσινγκ που διαμένει στο Λονδίνο. Η ίδια υποστηρίζει ότι, μετά τη γέννα δεν έχει ξεμυτίσει από το σπίτι της για 28 ημέρες. Αυτή η γέννα δεν ήταν όπως όλες οι άλλες!
Μιλώντας στη δημοσιογράφο του BBC, Victoria Derbyshire, μέσω βίντεο κλήσης, εξηγεί πως μετά τον τοκετό, στο σπίτι της οι επισκέπτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
Η Τσινγκ υποστηρίζει ότι ο «εγκλεισμός» της λεχώνας είναι μια σημαντική διαδικασία, καθώς το ανοσοποιητικό του μωρού πρέπει πρώτα να συνηθίσει τα βακτήρια των γονέων».

Ο επιλόχειος «εγκλεισμός» των γυναικών είναι συνηθισμένος σε ολόκληρη την Ασία. Μάλιστα, υπάρχουν ειδικά νοσοκομεία όπου οι μητέρες μένουν εκεί για ένα μήνα, βλέποντας μερικές φορές τα μωρά τους μόνο μία φορά την ημέρα.


Σύμφωνα με την παράδοση της κινεζικής ιατρικής, οι γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει, είναι πιο ευαίσθητες στο κρύο, κατά συνέπεια αρρωσταίνουν πιο εύκολα.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Κιτ Βου, νευρολόγος στο King’s College Hospital του Λονδίνου, ο επιλόχειος «εγκλεισμός» των γυναικών περιλαμβάνει πολύ αυστηρούς κανόνες όπως:

«Δεν πρέπει οι γυναίκες να πίνουν κρύο νερό και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, δεν πρέπει να κάνουν ντους, ούτε να πλένουν τα μαλλιά τους και προφανώς δε πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους… Κάποιες κυρίες μάλιστα δεν σηκώνονται από το κρεβάτι τις πρώτες δύο εβδομάδες».


Ο καθηγητής Βου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις Κινέζες μαμάδες καθώς με τον «εγκλεισμό» τους ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρουσιάσουν επιλόχεια κατάθλιψη και να αρνηθούν την ιατρική βοήθεια.

«Όταν οι μητέρες έχουν προβλήματα υγείας, πολλές από αυτές προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν μόνες τους κι αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία τους αλλά και του μωρού τους».

Η νοσοκόμα που έγινε viral: Δεν ήξερε Αγγλικά και έγραψε ένα πολύ περίεργο σημείωμα!

Τα γλωσσικά εμπόδια μπορούν να οδηγήσουν σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις αλλά στην εποχή των social media όλα γίνονται ακόμη πιο αστεία.

Ένας Αμερικανός φοιτητής βρέθηκε σε νοσοκομείο της Κίνας και η νοσοκόμα του δεν γνώριζε πώς να επικοινωνήσει μαζί του αφού δεν ήξερε Αγγλικά. Παρόλ’αυτά, έπρεπε να τον ειδοποιήσει πως την επόμενη ημέρα είχε χειρουργείο και να του δώσει και 1-2 συμβουλές. Έτσι έγραψε αυτό.

Η νοσοκόμα έγραψε “Μετά τις 22.00 μη φας ούτε να πιεις κάτι, γιατί στις 8 το πρωί έχεις χειρουργείο”. Όμως το μαχαίρι με το αίμα παρέπεμπε αλλού και τα social media ξεσάλωσαν!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share