Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 3/10 για ΜΜΜ. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο κέντρο!

Δείτε αναλυτικά!

3 Οκτωβρίου 2019 07:45
Στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 3/10 για ΜΜΜ. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο κέντρο!

Μία νέα ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς αρκετοί δρόμοι στο κέντρο θα είναι κλειστοί, ενώ το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε επίσης: Σας αφορά: Έρχονται αλλαγές σε διπλώματα οδήγησης και συγκοινωνίες!

Ο λόγος που θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι σήμερα στο κέντρο δεν είναι απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά η εορτή του πολιούχου της Αθήνας, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Από νωρίς το πρωί, στις 6 π.μ., έχουν κλείσει δρόμοι και έχει απαγορευτεί η στάθμευση αυτοκινήτων. Τα μέτρα της αστυνομίας θα κρατήσουν ως τις 3 το μεσημέρι, όταν και θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Διονυσίου.

Σε ποιους δρόμους της Αθήνας θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, θα απαγορευτεί η στάθμευση και θα κλείσει σταδιακά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στους εξής δρόμους:
Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.
Κανάρη, σε όλο το μήκος της
Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Παράλληλα, για δεύτερη σερί ημέρα, το επιβατικό κοινό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα ταλαιπωρηθεί. Λιγότερο βέβαια σε σχέση με την χθεσινή 24ωρη απεργία που είχαν Μετρό και ΗΣΑΠ, καθώς τα μεν λεωφορεία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους σήμερα, ενώ Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 15:00.

Απεργούν τα τρένα, συγκέντρωση έξω από τον ΟΣΕ

Για δεύτερη ημέρα σερί οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, κάτι που θα φέρει νέα ταλαιπωρία γι’ αυτούς που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν με το μέσο αυτό το διήμερο. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις της Π.Ο.Σ. με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Έτσι αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία και μάλιστα έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του οργανισμού στις 10:30.

Ποιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν στην Αθήνα
Η σημερινή αργία θα φέρει και άλλη μικρή ταλαιπωρία στους δημότες της, καθώς αρκετές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν. Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο, δεν θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση του κοινού οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργούν υπηρεσίες όπως οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, η σίτιση απόρων και αστέγων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η συντήρηση μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και τα κοιμητήρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share