Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο αίτημα χορήγησης άδειας από τις φυλακές κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας!

Υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα!

3 Οκτωβρίου 2019 00:12
Νέο αίτημα χορήγησης άδειας από τις φυλακές κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας!

Νέο αίτημα για χορήγηση άδειας κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, ο πολυισοβίτης και αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πρόκειται για το πρώτο αίτημα, μετά από τα τρία απορριπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η τρίτη φορά που οι δικαστικοί είχαν απορρίψει το αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια ήταν στις 5 Ιουλίου

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα και θα εξεταστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής που αναμένεται να συνεδριάσει την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα. Αν κάποιο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου μειοψηφήσει, το θέμα θα απασχολήσει ξανά το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει λάβει στο σύνολο έξι άδειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού και την Κασσαβέτεια, όπου κρατείται από τις αρχές Αυγούστου 2018, ενώ οι δικαστικές αρχές απέρριψαν άλλα τρία αιτήματά του.

Νέος πονικός κώδικας: Ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα;

Ακόμη μια εισαγγελική πρόταση και μάλιστα μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα έρχεται να προτείνει και πάλι τη μη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η εισαγγελέας του Βόλου Μαρία- Σοφία Βαΐτση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, θα προτείνει μέσα στις επόμενες μέρες τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον Λουκά της 17Ν, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας η εφαρμογή του οποίοι άρχισε σήμερα, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη απορριπτική εισαγγελική πρόταση με το παλαιό Ποινικό Κώδικα, βασιζόταν στο ότι υπήρχε κώλυμα χορήγησης λόγω «άσκησης κακουργηματικής δίωξης» σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο νέος Κώδικας ξεπερνάει το σκόπελο αυτό, προβλέποντας ότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης, δεν εμποδίζει τη χορήγηση άδειας.

Η Μαρία- Σοφία Βαΐτση δεν τάσσεται υπέρ της χορήγησης της άδειας, καθώς «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων».

Η εισαγγελική λειτουργός Στηρίζει ακόμη τη νέα πρόταση σε φράσεις και έργα του Δημήτρη Κουφοντίνα όπως είναι «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» και σημειώνει ότι «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων» , στη «διέγερση» και «πρόκληση» σετέλεση πλημμελημάτων, στις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Γιατί είπε «όχι» στο αίτημα χορήγησης άδειας η Εισαγγελία Βόλου;

«Όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση τακτικής άδειας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Βόλου η αρμόδια εισαγγελέας.

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο καλείται την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 να κρίνει το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τακτική άδεια.

Η Εισαγγελία Βόλου εισηγείται να μην δοθεί άδεια στον πολυισοβίτη επικαλούμενη το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος για κακούργημα.

Το θέμα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά την πρόσφατη αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε σχετικό αίτημα του και τον είχε οδηγήσει σε απεργία πείνας.

Για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα η Εισαγγελία του Βόλου θεωρεί ότι δεν πρέπει να εξεταστεί καν το αίτημα χορήγησης άδειας!

Κι αυτό γιατί επικαλείται την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε ...βαθμό κακουργήματος.

Παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο του είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του -που τον οδήγησε σε απεργία πείνας, η εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας,σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ.

Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share