Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Λονδίνο:Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από το κοινοβούλιο!

Σοκ στην Αγγλία!

1 Οκτωβρίου 2019 15:23
Λονδίνο:Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από το κοινοβούλιο!

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε και κρατεί άνδρα που περιλούστηκε με υγρό που έμοιαζε με βενζίνη έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας κρατείται, αφού περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και έκανε απόπειρα αυτοπυρπολισμού!

Δείτε επίσης: Λονδίνο: Πυρκαγιά σε πολυκατοικία κοντά στον πύργο Γκρένφελ! (Video)

«Ενας άνδρας δίπλα μου στις πύλες του Κοινοβουλίου φαίνεται ότι περιλούστηκε με κάτι που μύριζε σαν βενζίνη», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Χιου Μέριμαν. «Απίστευτα θαρραλέα αντίδραση της αστυνομίας που τώρα τον συνδράμει».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας κρατείται, αφού περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό.

«Ο άνδρας, που κρατούσε αναπτήρα, ψεκάστηκε με πυροσβεστήρα. Δεν υπήρξε εμπρησμός και ο άνδρας κρατείται» στο πλαίσιο του νόμου περί Ψυχικής Υγείας.

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Φινλανδία! Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες!

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Κουόπιο μετά τους πυροβολισμούς! Η αστυνομία παρενέβη και συνέλαβε ένα άτομο.

Δείτε επίσης: Σοκ! Βρέθηκε νεογέννητο μωρό κάτω από γέφυρα! (Video)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κουόπιο στη Φινλανδία, μετά από πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άτομα και να σκοτώσουν ένα.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ και έθεσαν υπό κράτηση ένα άτομο, σημείωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Σύμφωνα με τις παρούσες πληροφορίες, το περιστατικό στην Κουόπιο σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του επαγγελματικού λυκείου Σάβο, μέσα στο εμπορικό κέντρο Χέρμαν», πρόσθεσε η αστυνομία.

Φωτογραφία από φινλανδικά μέσα δείχνει ότι υπάρχει ασθενοφόρο στον χώρο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί ελέγχουν τις περιοχές του εμπορικού κέντρου.

Ιταλία: Ο 12χρονος που αποφάσισε να διαδηλώσει μόνος του για το κλίμα!

Συχνά διαβάζουμε ειδήσεις που μας στεναχωρούν και μας απογοητεύουν. Άλλες φορές, όμως, σαν κι αυτές το τελευταίο διάστημα, διαβάζουμε ειδήσεις που μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον, για ένα μέλλον που τα ίδια της τα παιδιά αγωνίζονται γι’ αυτό. Σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας, ο 12χρονος που διαδήλωσε μόνος του για το κλίμα, δίνει ένα σημαντικό μάθημα σε όλους μας!

Δείτε επίσης: Χονγκ Κονγκ: Ιστορική πορεία με 2 εκατ. διαδηλωτές! (Video)

Τον γύρο του ιταλικού και του παγκόσμιου Τύπου κάνει η φωτογραφία ενός 12χρονου αγοριού που αποφάσισε την Παρασκευή να διαδηλώσει μόνος του στην μικρή πόλη απ’ την οποία κατάγεται, προκειμένου να συμμετάσχει κι αυτός στις διαδηλώσεις των μαθητών για το κλίμα Fridays for Future.

Το κίνημα Fridays for Future είναι αυτό που ξεκίνησε επίσης μόνη της η Γκρέτα Τούνμπεργκ απ’ τη Σουηδία για να την ακολουθήσουν στη συνέχεια εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο, διαδηλώνοντας κάθε Παρασκευή για την κλιματική αλλαγή.

Έτσι, ο 12χρονος Ποτίτο Ρουτζιέρο απ’ τη μικρή πόλη Στορναρέλα, βορειοανατολικά της Νάπολης στη νότια Ιταλία, ήθελε κι αυτός να συμμετάσχει στις μεγάλες διαδηλώσεις για το κλίμα που έλαβαν χώρα την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στην εφημερίδα La Repubblica, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είπα στον εαυτό μου: Εάν η Γκρέτα τα κατάφερε, μόνη της, να ηγηθεί μιας παγκόσμιας μάχης, γιατί εγώ δεν μπορώ;».

Ο μικρός Ποτίτο δήλωσε ακόμη ότι πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές στο σχολείο του του είπαν ότι θα αφήσουν μόνο τους μεγαλύτερους μαθητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Μαζί με τον Ρουτζιέρο υποτίθεται ότι θα διαδήλωναν και άλλοι συμμαθητές του, «όμως την προηγούμενη νύχτα, αφού μίλησα με τους φίλους μου, συνειδητοποίησα ότι ήμουν τελικά ο μόνος που ήθελα να διαδηλώσω», ανέφερε ο ίδιος στην La Repubblica.

Potito è il mio eroe pugliese di questo #fridaysforfuture, sentite cosa racconta di lui il suo sindaco Massimo Colia

Posted by Michele Emiliano on Friday, September 27, 2019

Κι αφού το πήρε απόφαση ότι θα είναι μόνος του, την επόμενη μέρα πήρε το ποδήλατο του και πήγε στην κεντρική πλατεία της Στορναρέλα, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να τον πάνε εκεί οι γονείς του με το αυτοκίνητο για περιβαλλοντικούς λόγους.

Φυσικά, ο 12χρονος που διαδήλωσε μόνος του και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν viral, ενώ τις φωτογραφίες απ’ τη διαμαρτυρία του Ρουτζιέρο αναδημοσίευσε και ο δήμαρχος της Στορναρέλα, Μάσιμο Κόλλια, ο οποίος τον συνεχάρη και προσωπικά.

«Θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ποτίτο», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share