Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στη μαφία του Κορυδαλλού!

Δείτε αναλυτικά!

1 Οκτωβρίου 2019 11:18
Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στη μαφία του Κορυδαλλού!

Αποφυλακίζεται με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού.

Υπέρ της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κ.Αντωνόπουλου, νομικού συμβούλου, μεταξύ άλλων, της ΛΑΓΗΕ ΑΕ (ήδη ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ),με περιοριστικούς όρους ήταν και η σχετική εισαγγελική εισήγηση της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Ειρήνης Τζίβα.

Σκληρή δήλωση του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια επ' αφορμή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου με την οποία βγαίνει από τη φυλακή ο εδώ και έξι μήνες κρατούμενος δικηγόρος που ήταν ο νομικός παραστάτης του Δημοσίου στην μεγάλη υπόθεση της Energa.

O κ. Κούγιας καταγγέλλει ευθέως ότι ο εμπλοκή του κ.Αντωνόπουλου οφείλεται στο γεγονός "ότι αρνήθηκε προσφορές εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία του προσέφεραν γνωστοί δικηγόροι Αθηνών, υπερασπιστές στην υπόθεση Energa, για να απιστήσει εις βάρος της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να οδηγήσει την υπόθεση στη διαιτησία και να απαλλαγούν από τις ποινές τους οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa, βρέθηκε με μόνες τις μαρτυρίες των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου στις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος, έρμαιο των κακοποιών και των εκβιαστών.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

Πριν από λίγη ώρα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κας Ειρήνης Τζίβα διέταξε με ομόφωνη απόφασή του την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μου, διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιφανούς Δικηγόρου του Εμπορικού Δικαίου και νομικού συμβούλου, μεταξύ άλλων, της ΛΑΓΗΕ ΑΕ (ήδη ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ), κ. Γεωργίου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος εκρατείτο εδώ και 6 μήνες μετά από μία ατυχή, διαλέγω επιεική όρο, διάταξη του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Νικόπουλου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του με ένταλμα συλλήψεως, όπως και τη σύλληψη των συναδέλφων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, λες και ήταν ο μεγαλύτερος επικίνδυνος εγκληματίας, σχεδόν από τη διπλανή αίθουσα, στην οποία παρίστατο ως συνήγορος πολιτικής αγωγής της ΛΑΓΗΕ ΑΕ λόγω των ειδικών του γνώσεων (αφήνοντας στην ουσία την πολιτική αγωγή χωρίς δικηγόρο), εις βάρος του γνωστού για την υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χρημάτων των Ελλήνων πολιτών, στη γνωστή υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών «επιφανών» και γνωστών για την κοσμική τους ζωή κατηγορουμένων, κατηγορώντας τον κ. Αντωνόπουλο με ένα προκλητικό κατηγορητήριο, έξω από οποιαδήποτε λογική και νομική υποδομή, ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης μαζί όμως με γνωστούς Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με μία όμως κορυφαία διαφορά, ότι οι δήθεν συνάδελφοί του στην εγκληματική οργάνωση στο τέλος του 2017 τον είχαν πυροβολήσει και τον ίδιο με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα και για την οποία ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος, έχει καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του κ. Αντωνόπουλου.

Η σύλληψη και η προσωρινή κράτηση του εκλεκτού συναδέλφου κου Γεωργίου Αντωνόπουλου αποτελεί για μένα που έχω μάθει να λέω πάντοτε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να κάνω δημόσιες σχέσεις, ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα ή μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες όλων των εποχών στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης: Η αποκαλύψη Κούγια για τροχαίο στο Αίγιο: «Ο 28χρονος έχει...» (Video)

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος με αυτή την άστοχη απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή καταστράφηκε επαγγελματικά, ασθενεί βαρύτατα στις φυλακές, όπου κρατείται, διεσύρθη κοινωνικά, τα παιδιά του έμειναν ανυπεράσπιστα σε πολύ κρίσιμη ηλικία και, αντί να ανταμειφθεί από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι απρόσωπη, γιατί αρνήθηκε προσφορές εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία του προσέφεραν γνωστοί δικηγόροι Αθηνών, υπερασπιστές στην υπόθεση Energa, για να απιστήσει εις βάρος της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να οδηγήσει την υπόθεση στη διαιτησία και να απαλλαγούν από τις ποινές τους οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa, βρέθηκε με μόνες τις μαρτυρίες των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου στις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος, έρμαιο των κακοποιών και των εκβιαστών.

Έχω τονίσει σε όλη μου την καριέρα ότι δεν έχω δει ποτέ έναν αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται, και αυτό επιβεβαιώθηκε και τώρα με την ομόφωνη απόφαση εντιμοτάτων Δικαστών και παρά το ότι για τον αντίδικό του Αριστείδη Φλώρο και τους συγκατηγορουμένους του ενδιαφέρθηκαν Υπουργοί, Γραμματείς υπουργικών συμβουλίων, Πρόεδροι της Βουλής και 36 δικηγόροι που ασχολούνταν με αυτόν, όσο κρατείτο στις φυλακές.

Κάνω αυτή την προσωπική δήλωση ως ελάχιστη προσπάθεια, ώστε να βοηθηθεί ο επίλεκτος Δικηγόρος εντολέας μου να σταθεί στα πόδια του, να επανακτήσει το επαγγελματικό του κύρος και να βοηθήσει την οικογένειά του και τα παιδιά του, αλλά και τη Δικαιοσύνη, επανερχόμενος ως πολιτικώς ενάγων στην εν εξελίξει δίκη της Energa, αφού ουσιαστικά λόγω των ειδικών του γνώσεων είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί από αυτή τη θέση να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και από την οποία θέση τον εξοστράκισε η απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share