Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα στην αγορά: Κήρυξε πτώχευση κορυφαία εταιρεία ένδυσης!

Κλείνει εκατοντάδες καταστήματα

30 Σεπτεμβρίου 2019 12:53
Βόμβα στην αγορά: Κήρυξε πτώχευση κορυφαία εταιρεία ένδυσης!

Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να κλείσει τα περισσότερα από τα μαγαζιά της σε Ευρώπη και Ασία!

Αίτηση για την υποβολή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η εταιρεία Forever 21, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press.

Ο άλλοτε περιζήτητος προορισμός των καταναλωτών, που έχει παράρτημα και στην Ελλάδα, επί της Ερμού στην Αθήνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κλείσει τουλάχιστον 178 καταστήματά της στις ΗΠΑ, στις οποίες και λειτουργούν τα περίπου 500 από τα συνολικά 800 καταστήματά της διεθνώς.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Απίστευτο: Μεγάλη εταιρεία βάζει λουκέτο! Στο "δρόμο" οι υπάλληλοι!

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να κλείσει τα περισσότερα από τα μαγαζιά της σε Ευρώπη και Ασία, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν εκείνα της Λατινικής Αμερικής και του Μεξικού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984 και, μαζί με άλλα brands της λεγόμενης «γρήγορης μόδας», όπως η H&M και η Zara, ηγήθηκε στην αγορά κυρίως για το νεαρότερο καταναλωτικό κοινό!

Κήρυξε πτώχευση πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία! Στον αέρα 600.000 ταξιδιώτες!

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία. Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι κήρυξε πτώχευση καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, αναφέροντας ότι οδεύει σε «άμεση εκκαθάριση».

«Αναγκαστική εκκαθάριση»

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία.

Την ιδιαίτερη λύπη του καθώς και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, για την κατάρρευση της εταιρείας.

Εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό

Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Η βρετανική Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook έπαυσε τις εργασίες της και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να φέρει πίσω στη Βρετανία πάνω από 150.000 βρετανούς τουρίστες-πελάτες της εταιρείας.

Περίπου 600.000 είναι οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες της εταιρείας σε όλον τον κόσμο.

Απίστευτο: Μεγάλη εταιρεία βάζει λουκέτο! Στο "δρόμο" οι υπάλληλοι!

Τα 55 πολυκαταστήματα της ιταλικής αλυσίδας Mercatore Uno κατέβασαν ρολά σήμερα, μία ημέρα μετά την πτώχευση της εταιρείας που τα είχε εξαγοράσει, η οποία δεν φρόντισε να προειδοποιήσει ούτε τους υπαλλήλους της.

Ο όμιλος, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, εξαγοράστηκε πέρσι από την εταιρεία χόλντινγκ Shernon, η οποία με τη σειρά της τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης χθες Παρασκευή από δικαστήριο του Μιλάνου, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν: υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τις πόρτες κλειστές σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο σχεδίαζε να ξεκινήσει διάολο με την εταιρεία και τα συνδικάτα στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτάκτως την Δευτέρα, καταγγέλλοντας το κλείσιμο της επιχείρησης που "πλήττει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων".

"Ως υπουργός Εργασίας, δεν γίνει να μην ανησυχώ" για τους 1.000 ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά, είπε ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S). "Όμως δεν είναι μόνο αυτό: δεν είναι δυνατόν, σήμερα στην Ιταλία, 1.800 άνθρωποι να βρίσκονται χωρίς δουλειά από τη μια ημέρα στην άλλη και να το ανακαλύπτουν κατ' αυτόν τον τρόπο", πρόσθεσε.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα, υποσχέθηκε επίσης ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες ώστε "να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν".

Τα πολυκαταστήματα Mercatore One διαθέτουν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους. Τις καλές εποχές ο όμιλος είχε συστήσει και μια ποδηλατική ομάδα (1997-2003), με τα χρώματα της οποίας ο Μάρκο Παντάνι έκανε το 1998 το "νταμπλ", κερδίζοντας τον Γύρο της Ιταλίας και τον Γύρο της Γαλλίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share