Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί του!

Θρίλερ!

27 Σεπτεμβρίου 2019 22:26
Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί του!

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού βρήκαν έναν κρατούμενο νεκρό μέσα στο κελί του.

Στο σημείο γνωρίζετε ότι βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια μετά από νέα έφοδο της ΕΛ.ΑΣ;

Φυλακές Κορυδαλλού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19.30 βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του ένας κρατούμενος, αλβανικής καταγωγής, στη Δ' πτέρυγα των φυλακών.

Ο μεγαλύτερος κακοποιός στον κόσμο βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ο Νο1 κακοποιός στον κόσμο στα ισπανικά έγγραφα αναφέρεται ως «Ελ Γκόρδο» («Ο Χοντρός»). Στην Ισπανία βέβαια ονομάζουν έτσι και το λαχείο με το υψηλότερο κέρδος μέσα στη χρονιά, το χριστουγεννάτικό τους.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ο νούμερο 1 κακοποιός στον κόσμο!

Για τις ελληνικές Αρχές η κωδική ονομασία του ανταποκρίνεται μόνο στη μία από τις δύο ιδιότητες: «Το Λίπος». Ίσως διότι κρίθηκε περιττό να επισημανθεί η αυταπόδεικτη σχέση του με το κέρδος. Όταν πια ο Λάσα Σουνανασβίλι έστησε το αρχηγείο του στη Θεσσαλονίκη, ήταν γνωστό τοις πάσι ότι το χρήμα ήταν κάτι σαν διακριτικό ταυτότητας.

Ο άνθρωπος που περιγράφεται ως ο «εγκέφαλος» της γεωργιανής Μαφίας, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν τον τίτλο του εγκληματία «διεθνούς φήμης». Με εντάλματα σύλληψης σε Ισπανία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, αλλά και με τους πράκτορες του FBI να έχουν, σύμφωνα με ισπανικές πηγές, ανάμειξη στη σύλληψη του στη Βουλιαγμένη στις αρχές του 2012.

Έξι μήνες αργότερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε συμπεριλάβει τον Σουσανασβίλι στη λίστα μελών της «Brothers’ Circle», μια διεθνή εγκληματική οργάνωση με κύρια δραστηριότητα τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα είχε αναφερθεί στη δέσμευση περιουσιών των μελών της οργάνωσης.

Με βάση το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, ο Σουσανασβίλι ζήτησε από τους δικηγόρους του να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Ομπάμα, η οποία και είχε παραδοθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Κάπως έτσι προέκυψε η αμφιλεγόμενη είδηση που ήθελε τον τέως Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει τον Γεωργιανό ως το «Νο 1. κακοποιό του κόσμου». Ο Σουσανασβίλι υποστήριξε ότι ήταν πολιτικό το ζήτημα της ανάμειξης του ονόματός του στη «Brothers’ Circle», με ευθύνη του τότε προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Όταν ο 58χρονος σήμερα Σουσανασβίλι εμφανίστηκε στην Ελλάδα, το 2008, είχε εκτίσει ήδη ποινή φυλάκισης 11 ετών, έχοντας μπει στην παρανομία από την ηλικία των 18. Σε όλη αυτή την πορεία διήνυσε όλη την απόσταση από τον πάτο της ιεραρχίας του «ρωσόφωνου εγκλήματος», φτάνοντας στην κορυφή της.

Δείτε επίσης: Άλλος άνθρωπος: Πώς είναι σήμερα ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης!

Η πρώτη σύλληψη του στην Ελλάδα έγινε τον Ιανούαριο του ’12 σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.ά. εγκληματικές ενέργειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό της δράσης του «Λίπους» είναι πως τα δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης ανέφεραν ότι «κατέχει διευθυντική θέση στην οργάνωση, έχοντας τον βαθμό του «κλέφτη του νόμου» (Vor V Zakone). Ο όρος εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και αποτελεί την κορωνίδα της πυραμίδας που ξεκινάει από πορτοφολάδες και απλούς διαρρήκτες.

Είχαν προηγηθεί, δύο χρόνια νωρίτερα, το 2010, οι ισπανικές κατηγορίες περί χρηματισμού Ελλήνων αστυνομικών (καταγγέλθηκε ότι εισέπραξαν 800.000 ευρώ!) προκειμένου να μη συλλάβουν τον Σουσανασβίλι, ενώ αυτός βρισκόταν σε διάσημο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο Ισπανός εισαγγελέας Αντόνιο Σαλίνας είχε μάλιστα γνωστοποιήσει επισήμως σε συνέντευξη Τύπου πως «δεν υπήρξε η απαιτούμενη συνεργασία για τη σύλληψη του μεγάλου αρχηγού της οργάνωσης». Ήταν ο ίδιος που απέδωσε τη σύλληψη του στη Βουλιαγμένη στη συμβολή Αμερικανών πρακτόρων του FBI.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share