Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Ηλεκτρονική απάτη με δωροεπιταγές Κωτσόβολος!

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας!

27 Σεπτεμβρίου 2019 20:12
Μεγάλη προσοχή: Ηλεκτρονική απάτη με δωροεπιταγές Κωτσόβολος!

Να αγνοήσουν SMS, στα οποία εμπλέκεται το όνομά της, καλεί τους καταναλωτές η εταιρεία Κωτσόβολος. Προσοχή...

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία κάνει λόγο για ηλεκτρονική απάτη, ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό ότι πρέπει να αγνοηθούν SMS με «πακέτα-δωροεπιταγές Κωτσόβολος», στα οποία ζητείται να συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο ή εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία. Η απίστευτη απάτη με τον θησαυρό των 1.4 εκ ευρώ! Ο δήθεν εφοπλιστής, οι διάσημοι φίλοι και η ρόζ πρόταση!

Τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και «παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν», τονίζει.

Η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

«Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία o Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει.

Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος.

Γίνεται διερεύνηση με τη βοήθεια των διωκτικών αρχών, για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι έννομα από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και τη φήμη της Κωτσόβολος.

Τέλος, να επισημανθεί ότι ο Κωτσόβολος δεν ζητά ούτε θα ζητήσει ποτέ στους καταναλωτές να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως το κινητό τους τηλέφωνο σε μία ανώνυμη ιστοσελίδα ούτε και να εγγραφούν σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία».

Τεράστια προσοχή: Μεγάλη απάτη με την ΔΕΗ!

Διερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. υπόθεση απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, κατ’ εξακολούθηση που αφορά σε απατηλά – παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για δήθεν επιστροφή χρημάτων από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Τεράστια απάτη: Αν ακούσετε αυτή τη φράση, κλείστε το τηλέφωνο αμέσως!

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν απατηλά – παραπλανητικά μηνύματα μέσω email από διευθύνσεις που παρέπεμπαν στη Δ.Ε.Η., με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι δήθεν έχουν επιλεγεί από την ανωτέρω επιχείρηση για να λάβουν χρηματικό ποσό ως επιστροφή.

Παράλληλα τους παρακινούσαν να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα (στοιχεία ταυτότητας, επικοινωνίας, τραπεζικού λογαριασμού, τραπεζικής κάρτας και κωδικούς ασφαλείας) σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της Δ.Ε.Η..

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα είχαν αποσταλεί από εταιρία-πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα στην οποία καλούνταν τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ανήκε σε εταιρία με έδρα στη Γεωργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκαν οι αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share