Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Instagram: Γιατί γέμισε με μαυροπίνακες;

Για να μη μείνεις με την απορία...

26 Σεπτεμβρίου 2019 15:10
Instagram: Γιατί γέμισε με μαυροπίνακες;

Θυμάσαι την περίοδο της εφηβείας σου; Εκείνη που αν μια τρίχα από τα μαλλιά σου δεν στεκόταν όπως ήθελες ήσουν ικανή να έχεις νεύρα όλη την ημέρα στο σχολείο;

Δείτε επίσης: Smoothie ιδανικό για το πρήξιμο της περιόδου!

Εκείνη που στην διάρκεια της έμμηνου ρύσης σου προσπαθούσες κάθε λεπτό που περνούσες στο σχολείο να τσεκάρεις μήπως κάπου λερώθηκες, πλήγμα που θα ήταν ανεπανόρθωτο για την αυτοπεποίθησή σου; Σκέψου τώρα να μην μπορούσες να είχες πρόσβαση σε είδη ατομικής υγιεινής εκείνες τις ημέρες.

Σκέψου να μην μπορούσες να τα προμηθευτείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Μπορείς να φανταστείς να πηγαίνεις στο σχολείο και σε όλες τις σημαντικές δραστηριότητες που μπορεί να έκανες με συμμαθητές και φίλους σου; παρόλα αυτά; H Always μαζί με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και δεκάδες διάσημες γυναίκες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι ούτε ένα κορίτσι δεν θα σημειώσει απουσία στο σχολείο εξαιτίας μιας τέτοιας έλλειψης.

Και η προσπάθειά τους αυτή εκφράζεται μέσα από την καμπάνια που γεμίζει τον Instagram Feed μας μαυροπίνακες, το #MinEisaiApousa.

Όταν ακούσαμε πως το ντοκιμαντέρ "Έμμηνες ρήσεις" κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μιλώντας για το πώς η έμμηνος ρύση και η μη πρόσβαση εμποδίζει την προσβασιμότητά κάποιων γυναικών της Ινδίας στην παιδεία, νομίζαμε πως ήταν κάτι πολύ μακρινό, κάτι που μάλλον εδώ, στον δυτικό κόσμο, στην Ελλάδα δε μας αγγίζει διόλου. Μέγα λάθος.

Η MRB διεξήγαγε μια σχετική έρευνα για την Always κι έτσι αποκαλύφθηκε το γεγονός πως πάνω από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα εκτιμάται πως έχουν χάσει το σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής. 10.000 είναι ένας μεγάλος αριθμός, σκεφτήκαμε κι εμείς και οι άνθρωποι της Always που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Ένωση «Μαζί για το παιδί» προκειμένου να σιγουρευτούν ότι αυτός ο αριθμός θα περιοριστεί αισθητά.

Το σχέδιο πετυχαίνει ήδη. Η καμπάνια #MinEisaiApousa ολοκλήρωσε τον πρώτο της κύκλο δωρίζοντας περισσότερα από 880.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε περισσότερα από 5.200 κορίτσια στην περιοχή της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, της Κορίνθου, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Ωστόσο, τίποτα δεν τελειώνει ακόμα. Η καμπάνια συνεχίζεται και με τη δική σου βοήθεια τα κορίτσια δεν θα απουσιάζουν πια από τα σχολεία επειδή δεν έχουν ήδη προσωπικής υγιεινής.

Η καμπάνια #MinEisaiApousa θέτει νέους στόχους με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά και φιλοδοξεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες περισσότερων από 5.000 κοριτσιών στην Ελλάδα σε είδη προσωπικής γυναικείας υγιεινής. Κι εσύ μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα των Influencers που ήδη φωνάζουν: #MinEisaiApousa, ενώνοντας τη φωνή σου μαζί τους.

Ο τρόπος που μπορείς να συμμετέχεις εσύ

Μπορείς να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου στην καμπάνια με δύο τρόπους. Πάρε την κολλητή σου, βγάλτε μία φωτογραφία μαζί και ανέβασέ την στα social media με το hashtag #MinEisaiApousa και η Always θα χαρίσει για κάθε φωτογραφία μία επιπλέον σερβιέτα στα κορίτσια που το έχουν ανάγκη.

Άλλωστε το σχολείο πάνω από όλα είναι ο χώρος όπου άνθισαν οι μεγαλύτερες φιλίες και εσύ μπορείς να γίνεις η «φίλη» που ένα κορίτσι πραγματικά χρειάζεται.

Επιπλέον μπορείς να ενισχύσεις την εκστρατεία επιλέγοντας προϊόντα Always duopack, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, καθώς κάθε αγορά υποστηρίζει και ενισχύει την περαιτέρω δωρεά στα κορίτσια που το χρειάζονται.

Τα μηνύματα των διάσημων Ελληνίδων για την καμπάνια
Η Ζέτα Δούκα, η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Έλενα Ασημακοπούλου, η Μαντώ Γαστεράτου, η Βασιλική Μιλλούση κ.α. έχουν στείλει ήδη το δικό τους μήνυμα στο Instagram, όπως θα δεις παρακάτω.

Ζέτα Δούκα

«Η επίτευξη του στόχου της καμπάνιας αποτελεί κίνητρο για μένα να συνεχίσω και να μπορέσω να διαδώσω το μήνυμα της. Κανένα κορίτσι δεν αξίζει να στερηθεί την χαρά που φέρνει το σχολείο, πέρα από την εκπαίδευση. Οι φιλίες, οι εμπειρίες και οι δραστηριότητες είναι πηγές αυτοπεποίθησης και ένα μέρος για να ανακαλύψει τις ικανότητες του ώστε να γίνει αυτό που ονειρεύεται κάποιος. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να συνεισφέρουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κανένα κορίτσι δεν θα στερηθεί τις ευκαιρίες που αξίζει», δήλωσε σχετικά η πρέσβειρα της ενέργειας Ζέτα Δούκα, έτοιμη να ξεκινήσει ακόμα πιο δυναμικά το δεύτερο κύκλο της καμπάνιας. Εσύ; Θα ακολουθήσεις το δικό της παράδειγμα και αυτό των παρακάτω celebrities;

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Έλενα Ασημακοπούλου

Ελένη Τσολάκη

Βασιλική Μιλλούση

Μαντώ Γαστεράτου

Μαρία Κορινθίου

Αναστασία Τσιλιμπίου

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share