Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Κράτησε 15 δευτερόλεπτα η δόνηση! Δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα (video)

Συναγερμός στην Τουρκία!

26 Σεπτεμβρίου 2019 14:51
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Κράτησε 15 δευτερόλεπτα η δόνηση! Δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα (video)

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 το μεσημερί στην Κωνσταντινούπολη.

Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Silivri και είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Ο κόσμος στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό:

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επικράτησε πανικός στις γειτονιές καθώς ο σεισμός είχε διάρκεια 10-15 δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ωστόσο ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί λόγω της μεγάλης έντασης και διάρκειας του σεισμού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχουν εκκενωθεί σχολεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα ενώ υπάρχουν και πολλοί μετασεισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Η περιοχή έχει επανειλημμένως χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν τους πολίτες ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση υπό το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού.

Σεισμός 4,9 ρίχτερ "ταρακούνησε" την Ιαπωνία!

Σεισμός 4.9 ρίχτερ έγινε στην Ιαπωνία! Στην Ιαπωνία οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο, δίνοντας μεγάλα μεγέθη κατά καιρούς. Τον Αύγουστο σημειώθηκε σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ, συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου 2019.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 154 χιλιόμετρα από το χωριό Ohara, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Στις 27 Ιουλίου, ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις νότιες ακτές της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας.

Ο πληθυσμός της περιοχής, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια κατοίκους, όπως είχε επισημάνει το EMSC. Σε κανέναν απ’ όλους αυτούς τους σεισμούς δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Δύο αισθητοί σεισμοί σε Ρόδο και Κεφαλλονιά!

Δύο αισθητοί σεισμοί καταγράφηκαν στην διάρκεια της νύχτας, στα νησιά της Ρόδου και της Κεφαλλονιάς.


Αρχικά, στη 1:55 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκε σεισμός στη Ρόδο, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 82 χιλιόμετρα νότια του νησιού. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, όπως το κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ έγινε και μετασεισμός με 2,7 Ρίχτερ στην ίδια περίπου περιοχή.

Σεισμός και στη Κεφαλλονιά
Ο δεύτερος σεισμός έγινε στη Κεφαλλονιά και ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 2:38 τα ξημερώματα και το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Φισκάρδο. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε μετασεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ, στα 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, στη περιοχή Μεσοβούνια.

19 νεκρούς άφησε πίσω του ο ''φονικός'' σεισμός των 5,9 Ρίχτερ!

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Πακιστάν.

Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το βόρειο και βορειοδυτικό Πακιστάν με τον Πρωθυπουργό να έχει κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο γενικός επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή της Αζάντ Καζμίρ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και υποστήριξε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη συνδρομή του στρατού και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, ήταν μεταξύ της πόλης Τζελούμ και της Αζάντ Καζμίρ, στην οποία εξάλλου έχουν καταγραφεί όλες οι ανθρώπινες απώλειες.

Σημειώνεται πως ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση μιας γέφυρας, έχοντας αποκόψει την επικοινωνία μεταξύ ορισμένων χωριών και καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των διασωστών!

Τραγωδία: Νεκροί σε δυστύχημα έξι μετανάστες!

Μια ακόμα τραγωδία συνέβη με έξι νεκρούς μετανάστες στην Τουρκία όταν στρατιωτικό όχημα (που μετέφερε μετανάστες οι οποίοι είχαν απελαθεί από τη χώρα) ενεπλάκη σε δυστύχημα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Είκοσι επτά άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ρεϊχανλί κοντά στα σύνορα με τη Συρία, διευκρίνισε η νομαρχία της επαρχίας Χατάι σε ανακοίνωσή της. Δείτε ακόμα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το όχημα μετέφερε παράτυπος μετανάστες οι οποίοι επρόκειτο να απελαθούν από την Τουρκία, χωρίς να διευκρινίζεται η εθνικότητά τους.

Σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τουρκία, σχεδόν 300.000 Ιρακινοί, αλλά και αυξανόμενος αριθμός Αφγανών.

Τους τελευταίους μήνες μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις τουρκικές αρχές ότι στέλνουν με τη βία Σύρους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους, αν και η κυβέρνηση τονίζει ότι όλοι οι επαναπατρισμοί είναι εθελοντικοί.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμός στη Μυτιλήνη!

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share