Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 ρίχτερ στην Ινδονησία!

Που εντοπίστηκε το επίκεντρο;

26 Σεπτεμβρίου 2019 07:11
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 ρίχτερ στην Ινδονησία!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 ρίχτερ στην Ινδονησία! Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:47 τα ξημερώματα για την Ελλάδα (06:47 το πρωί τοπική) νότια της χώρας και συγκεκριμένα, πολύ κοντά στο νησί Μαλούκου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Αμπόν, με το εστιακό βάθος να είναι επίσης στα 30 χιλιόμετρα. Ινδονησία: 30 νεκροί από τα νέα επεισόδια βίας!

Δεν υπάρχουν αναφορές προς το παρόν για ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ δεν δόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Ινδονησίας, ο σεισμός ήταν 6,8 Ρίχτερ, ξυπνώντας άσχημες μνήμες στους κατοίκους, καθώς στην ίδια περιοχή πέρυσι, σεισμός και τσουνάμι έφεραν τον θάνατο συνολικά 4.340 ανθρώπων. Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο ωστόσο, κατέγραψε τον σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ.

Σεισμός 4,9 ρίχτερ "ταρακούνησε" την Ιαπωνία!

Σεισμός 4.9 ρίχτερ έγινε στην Ιαπωνία! Στην Ιαπωνία οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο, δίνοντας μεγάλα μεγέθη κατά καιρούς. Τον Αύγουστο σημειώθηκε σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ, συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου 2019.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 154 χιλιόμετρα από το χωριό Ohara, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Στις 27 Ιουλίου, ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις νότιες ακτές της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας.

Ο πληθυσμός της περιοχής, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια κατοίκους, όπως είχε επισημάνει το EMSC. Σε κανέναν απ’ όλους αυτούς τους σεισμούς δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Δύο αισθητοί σεισμοί σε Ρόδο και Κεφαλλονιά!

Δύο αισθητοί σεισμοί καταγράφηκαν στην διάρκεια της νύχτας, στα νησιά της Ρόδου και της Κεφαλλονιάς.


Αρχικά, στη 1:55 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκε σεισμός στη Ρόδο, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 82 χιλιόμετρα νότια του νησιού. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, όπως το κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ έγινε και μετασεισμός με 2,7 Ρίχτερ στην ίδια περίπου περιοχή.

Σεισμός και στη Κεφαλλονιά
Ο δεύτερος σεισμός έγινε στη Κεφαλλονιά και ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 2:38 τα ξημερώματα και το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Φισκάρδο. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε μετασεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ, στα 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, στη περιοχή Μεσοβούνια.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 ρίχτερ στο Πακιστάν!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 ρίχτερ στο Πακιστάν! Να σας θυμίσουμε: Αιματοκύλισμα από πυροβολισμούς στρατιωτών στα σύνορα Πακιστάν και Ινδίας!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση έγινε 17 χιλιόμετρα από την περιοχή Τζελούμ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Τουρκία! Σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 64 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Δείτε ακόμα: Οι Τούρκοι ανοίγουν την Αμμόχωστο για κατοίκηση!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Πάνω από 340 μετασεισμοί σε διάστημα 48 ωρών στην Αλβανία!

Πάνω από 340 μετασεισμοί σε διάστημα 48 ωρών στην Αλβανία! Οι σεισμοί που έγιναν στην χώρα είναι οι ισχυρότεροι των τελευταίων είκοσι – τριάντα ετών. Νέος σεισμός ταρακούνησε την Αλβανία! Ίδιο επίκεντρο με τον μεγάλο σεισμό των 5,8 ρίχτερ!

Περισσότεροι από 340 μετασεισμοί σημειώθηκαν στην Αλβανία, μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις του περασμένου Σαββάτου που έπληξαν τη χώρα, μεγέθους 5,6 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Σερβίας κατέγραψε περισσότερες από 40 σεισμικές δονήσεις μόνο την Κυριακή, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της πολύ πιο κοντά στα Τίρανα, σε σχέση με τον κύριο σεισμό.

Μέχρι σήμερα, δύο μέρες μετά τους σεισμούς, οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε πολλούς κατοίκους των Τιράνων και του Δυρραχίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών. Περίπου 500 άτομα έμειναν χθες βράδυ σε προσωρινά καταλύματα.

Περισσότερα από 600 κτίρια υπέστησαν ζημιές, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν πριν από το 1990 και 105 άτομα τραυματίστηκαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share