Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με ισχυρές βροχές κατά τόπους! (Video)

Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι βροχές;

25 Σεπτεμβρίου 2019 21:03
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με ισχυρές βροχές κατά τόπους! (Video)

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Πέμπτη με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και με ισχυρές βροχές κατά τόπους!

Μετά τις βροχοπτώσεις στις αρχές της εβδομάδας, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα, την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ.

Πάντως, σε κάποιες περιοχές θα είναι και πάλι απαραίτητη η ομπρέλα. Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, στο Ιόνιο και την Ηπειρο.

Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Μερομήνια 2019-2020: Ο Οκτώβριος έρχεται αγριεμένος και φέρνει χιόνια!

Μερομήνια: Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Διαβάστε με την ευκαιρία στο Athensmagazine.gr: Τάσος Αρνιακός: Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα! Πως θα εξελιχθεί η επέλαση της κακοκαιρίας; (Video)

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neastyranews.gr, ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων-Δημήτρης Τσούλης, σημειώνει τα εξής για τα Μερομήνια 2018 – 2019. Tα Μερομήνια καταγράφουν τις «τάσεις του καιρού» για το συγκεκριμένο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλεψη, όπως αναφέρει ο κ. Τσούλης, ο οποίος παρατήρησε τον καιρό το διάστημα 14-25/8/2018, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας και η τάση-πρόβλεψη του καιρού αφορά τις εξής περιοχές: κεντρική-ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες.

Φθινόπωρο 2019

Διάστημα 14/9/2019-30/11/2019

Φθινοπωρινός καιρός αναμένεται πλησιάζοντας το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη (περίπου από τις 17/9). Το διάστημα αυτό αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες κατά διαστήματα, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Βελτίωση του καιρού καθώς φθάνουμε στο τελευταίο πενθήμερο του και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο Οκτώβριος ξεκινά με ήπιο και ζεστό καιρό κατά το πρώτο πενθήμερό του, ενώ υπάρχει πιθανότητα για άστατο και βροχερό καιρό, κατά διαστήματα, το δεύτερο πενθήμερο του μήνα. Πτώση της θερμοκρασίας το τρίτο πενθήμερο. Καλοκαιρία εν συνεχεία στα μέσα του μήνα. Το τελευταίο όμως δεκαήμερο του μήνα αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια στα πιο ορεινά τμήματα. Βελτίωση του καιρού περίπου από τις 28/10 και μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Νοέμβριος ξεκινά με ήπιο σχετικά καιρό και έτσι θα κυλήσει το πρώτο πενθήμερο. Βροχερό το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τα μέσα του μήνα αναμένονται βροχές και ισχυρές κατά διαστήματα καταιγίδες . Μικρή βελτίωση μετά τα μέσα του μήνα και άνοδος της θερμοκρασίας . Αλλαγή του καιρού περίπου από τις 23/11 με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το τελευταίο πενθήμερο του Νοέμβρη με πολλές βροχές στα πεδινά, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, ενδεχομένως ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share