Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός 4,9 ρίχτερ "ταρακούνησε" την Ιαπωνία!

Που ήταν το επίκεντρο;

25 Σεπτεμβρίου 2019 16:17
Σεισμός 4,9 ρίχτερ

Σεισμός 4.9 ρίχτερ έγινε στην Ιαπωνία! Στην Ιαπωνία οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο, δίνοντας μεγάλα μεγέθη κατά καιρούς. Τον Αύγουστο σημειώθηκε σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ, συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου 2019.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 154 χιλιόμετρα από το χωριό Ohara, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Στις 27 Ιουλίου, ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις νότιες ακτές της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας.

Ο πληθυσμός της περιοχής, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια κατοίκους, όπως είχε επισημάνει το EMSC. Σε κανέναν απ’ όλους αυτούς τους σεισμούς δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Δύο αισθητοί σεισμοί σε Ρόδο και Κεφαλλονιά!

Δύο αισθητοί σεισμοί καταγράφηκαν στην διάρκεια της νύχτας, στα νησιά της Ρόδου και της Κεφαλλονιάς.


Αρχικά, στη 1:55 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκε σεισμός στη Ρόδο, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 82 χιλιόμετρα νότια του νησιού. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, όπως το κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ έγινε και μετασεισμός με 2,7 Ρίχτερ στην ίδια περίπου περιοχή.

Σεισμός και στη Κεφαλλονιά
Ο δεύτερος σεισμός έγινε στη Κεφαλλονιά και ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 2:38 τα ξημερώματα και το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Φισκάρδο. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε μετασεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ, στα 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, στη περιοχή Μεσοβούνια.

19 νεκρούς άφησε πίσω του ο ''φονικός'' σεισμός των 5,9 Ρίχτερ!

Π

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Πακιστάν.

Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το βόρειο και βορειοδυτικό Πακιστάν με τον Πρωθυπουργό να έχει κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Ο γενικός επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή της Αζάντ Καζμίρ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και υποστήριξε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη συνδρομή του στρατού και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, ήταν μεταξύ της πόλης Τζελούμ και της Αζάντ Καζμίρ, στην οποία εξάλλου έχουν καταγραφεί όλες οι ανθρώπινες απώλειες.

Σημειώνεται πως ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση μιας γέφυρας, έχοντας αποκόψει την επικοινωνία μεταξύ ορισμένων χωριών και καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των διασωστών!

Τραγωδία: Νεκροί σε δυστύχημα έξι μετανάστες!

Μια ακόμα τραγωδία συνέβη με έξι νεκρούς μετανάστες στην Τουρκία όταν στρατιωτικό όχημα (που μετέφερε μετανάστες οι οποίοι είχαν απελαθεί από τη χώρα) ενεπλάκη σε δυστύχημα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Είκοσι επτά άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ρεϊχανλί κοντά στα σύνορα με τη Συρία, διευκρίνισε η νομαρχία της επαρχίας Χατάι σε ανακοίνωσή της. Δείτε ακόμα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το όχημα μετέφερε παράτυπος μετανάστες οι οποίοι επρόκειτο να απελαθούν από την Τουρκία, χωρίς να διευκρινίζεται η εθνικότητά τους.

Σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τουρκία, σχεδόν 300.000 Ιρακινοί, αλλά και αυξανόμενος αριθμός Αφγανών.

Τους τελευταίους μήνες μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις τουρκικές αρχές ότι στέλνουν με τη βία Σύρους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους, αν και η κυβέρνηση τονίζει ότι όλοι οι επαναπατρισμοί είναι εθελοντικοί.

Δείτε πώς ζούσαν οι μετανάστες στο παλιό σχολείο στα Εξάρχεια! Αποκαλυπτικές εικόνες!

Κανονικά διαμερίσματα είχε δημιουργήσει οι 130 μετανάστες και πρόσφυγες, μέσα στο παλιό σχολείο που είχαν καταλάβει στα Εξάρχεια. Στην Βόρεια Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο! (Video)

Το κτήριο ήταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια και οι αλλοδαποί που διέμεναν εκεί είχαν φτιάξει μέχρι και κοτέτσι στην ταράτσα, προκειμένου να έχουν αβγά.

Η ανακατάληψη του χώρου έγινε νωρίς το πρωί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με 4 πούλμαν που μετέφεραν αρχικά τους πρόσφυγες και μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών, ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (πιθανότατα στην Κόρινθο), ενώ όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Σε άλλη αίθουσα είχα συγκεντρώσει όλα τα υπάρχοντά τους

Κρεβατοκάμαρα και αυτοσχέδιο κουζίνα στους χώρους του παλαιού σχολείου που ήταν υπό κατάληψη από το 2016

Στην παλιά αίθουσα του σχολείου που είχε καταληφθεί από τους μετανάστες υπάρχουν ακόμα οι πίνακες για το μάθημα. Τα δωμάτια χωρίζονταν με πανιά

Ένας χώρος στο παλαιό σχολείο όπου χρησίμευε για να κοιμούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες

Οι παλιές αίθουσες του σχολείου είχαν μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρες όπου στοιβάζονταν δεκάδες μετανάστες.

Η κουζίνα της κατάληψης του κτηρίου στα Εξάρχεια

Συνέλαβαν 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν όπως έγινε γνωστό περίπου 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Η ακτοφυλακή στην περιοχή Κιουτσούκουγιου της δυτικής επαρχίας Τσανάκαλε ανέφερε πως πραγματοποίησε επτά επιχειρήσεις προκειμένου να συλλάβει μετανάστες που επιχειρούσαν να κάνουν το ταξίδι από το βράδυ του Σαββάτου. Να σας θυμίσουμε: Λέσβος: Βρέθηκε η 12χρονη που είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα!

Οι μετανάστες που συνελήφθησαν ήταν Αφγανοί, Σύροι, Ιρανοί και Ιρακινοί, ανέφερε, και πρόσθεσε πως ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να φθάσουν στη Λέσβο αυξήθηκε πρόσφατα και πως 699 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 10 Αυγούστου.

Οι αφίξεις μέσω της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένων των μεταναστών που πραγματοποιούν το πιο μακρύ και πιο επικίνδυνο ταξίδι από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία, έφθασαν συνολικά τις 172.301 το 2017, από 362.753 το 2016 και πάνω από ένα εκατομμύριο το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Οι αριθμοί μειώθηκαν απότομα αφότου το 2015 η Τουρκία, με αντάλλαγμα βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια υπόσχεση να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, άρχισε να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην ΕΕ περνώντας από το έδαφός της. Ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να επιχειρούν το σύντομο αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι και η Τουρκία παραμένει ένα από τα κυριότερα σημεία αναχώρησης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share