Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δίδυμοι απ' όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στα Τρίκαλα!

Συγκινητικό!

25 Σεπτεμβρίου 2019 15:08
Δίδυμοι απ' όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στα Τρίκαλα!

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλήνια συνάντηση διδύμων. Στο πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα, από τις 11:00 μέχρι τις 19:00, στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Διδύμων φιλοξενήθηκαν πλήθος σχετικών δράσεων, όπως ομιλίες ειδικών, διαγωνισμοί, κ.λπ.

Δείτε επίσης: Είδηση σοκ: Πέθανε ο Β. Βότσιος σε ηλικία 39 ετών!

Η εν λόγω συνάντηση οργανώνεται από τον –υπό σύσταση– «Σύλλογο Διδύμων Τρικάλων» και τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ η ιδέα ανήκει στις δίδυμες Τρικαλινές αδελφές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, οι οποίες έκαναν την πρόταση στο δήμο, που πρόθυμα προσφέρθηκε να συνδράμει.

Οι δίδυμες αδελφές Φάλια, εξήγησαν ότι αυτή η σκέψη ήταν παμπάλαια: «από παιδί με απασχολούσε, το τι συμβαίνει με τους άλλους διδύμους», εξήγησε η Κατερίνα Φάλια. Και επεσήμανε ότι είναι η ευκαιρία «να γνωριστούμε, να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες δίδυμα αδέλφια κάθε ηλικίας που μάλιστα είχαν ντυθεί και με τα ίδια ρούχα για να τονίζεται η ομοιότητα. Το μεσημέρι διοργανώθηκε μάλιστα και Διαγωνισμός μεγαλύτερης ομοιότητας διδύμων, αλλά και μικρότερης ομοιότητας διδύμων.

Τα δίδυμα μωρά που κινδύνεψαν στην γέννα και γεννήθηκαν αγκαλιασμένα!(Video)

Η Sarah Thistlethwaite, δάσκαλος μαθηματικών από το Οχάιο, περίμενε με ανυπομονησία την πρώτη αυτή κραυγή από τα δίδυμα της, αλλά αντίθετα άκουσε τον γιατρό της να αγκομαχά.Τα δίδυμα κορίτσια τους ήταν μονοαμνιοτικά, αυτό σημαίνει ότι μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα και αμνιακά υγρά. H ηλικία της πρώτης γέννας δείχνει μέχρι πότε μπορεί να ζήσει μια γυναίκα!

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο τύπος δίδυμων, γνωστά και ως «mo-mo» δίδυμα, δεν επιβιώνουν πάντοτε και έχουν ποσοστό θνησιμότητας περίπου 50%. Είναι η πιο σπάνια μορφή αδελφοποίησης αλλά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Η αντίδραση του γιατρού ανησύχησε την Sarah αλλά με το που είδε τα μωρά της κατάλαβε οτι δεν ήταν για κακό. Τα δίδυμα γεννήθηκαν αγκαλιασμένα και μάλιστα ακόμα και όταν ο γιατρός τα σήκωσε για να τα δείξει στην μητέρα τους κρατούσαν η μία το χέρι της άλλης και δεν το άφηναν.Ολόκληρη η αίθουσα τοκετού ξέσπασε σε δάκρυα χαράς

Δείτε το video:

To 2002 γεννήθηκαν τα πιο σπάνια δίδυμα σιαμαία. Σήμερα είναι δυο πανέμορφες κοπέλες που ζουν ξεχωριστά τη ζωή τους! (Video)

To 2002 γεννήθηκαν τα πιο σπάνια δίδυμα σιαμαία. Σήμερα είναι δυο πανέμορφες κοπέλες που ζουν ξεχωριστά τη ζωή τους! Παρακάτω θα διαβάσετε μια συγκλονιστική ιστορία για αυτά τα δυο κοριτσάκια που μεγάλωσαν και ζουν μια κανονική ζωή..

Στις 26 Φεβρουαρίου 2002, τα δίδυμα Kendra και Maliyah Herrin γεννήθηκαν έχοντας κοινά το παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, ήπαρ και ένα μόνο νεφρό. Διαβάστε ακόμα και για μια μανούλα που όταν γέννησε δίδυμα οι νοσοκόμες πάγωσαν!

Οι γονείς τους, η Erin και ο Jake, αντιμετώπισαν μια θλιβερή απόφαση: είτε να χωρίσουν τα κορίτσια, είτε να τα κρατήσουν μαζί. Και οι δύο επιλογές έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

«Ένας γιατρός μας είχε πει, πως νόμιζε ότι, τα πάντα από το στήθος των δίδυμων και κάτω ήταν διαλυμένα και δεν είχαν τα όργανα που χρειάζονταν, για να επιβιώσουν μόνα τους, έξω από τη μήτρα μου», εξήγησε η Erin.

«Ένας άλλος γιατρός, μας είπε να κάνουμε έκτρωση γιατί ήταν πολύ περίπλοκο. Αλλά είχα δει τα πρόσωπα των κοριτσιών μου, από μαγνητική τομογραφία και ένιωθα ερωτευμένη μαζί τους. Ήμουν αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειαστεί για να τους φέρω στον κόσμο με ασφάλεια, ακόμα κι αν σήμαινε να διακινδυνεύσω τη ζωή μου ».

Οι Erin και Jake αποφάσισαν στο τέλος να χωρίσουν τα δίδυμα όταν ήταν 4 χρονών, πιστεύοντας ότι θα τους έδιναν έτσι, περισσότερες ευκαιρίες για μια κανονική ζωή. Ήταν πραγματικά μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση και μια που μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Δεδομένου ότι η Maliyah και η Kendra ήταν το πρώτο σετ διδύμων που μοιράζονταν ένα νεφρό και επρόκειτο να διαχωριστούν, η επικείμενη χειρουργική επέμβαση έγινε εθνική είδηση. Φυσικά, η Erin ήταν συναισθηματικά φορτισμένη μπροστά στις κάμερες, καθώς η Maliyah και η Kendra υπέστησαν αυτή την πρωτοποριακή διαδικασία.

Παρά το χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, οι Kendra και Maliyah ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Χάρη σε μια απίστευτη ομάδα έξι χειρούργων, τα δίδυμα διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από 26 ώρες. Η Kendra διατήρησε το κοινό τους νεφρό, ενώ ο Maliyah υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση, μέχρι να γίνει μεταμόσχευση νεφρού από τη μητέρα της.

Μετά από τέσσερα χρόνια ζωής, η Kendra και η Maliyah είχαν πλέον ως αποστολή τους, να μάθουν να ζουν ως ξεχωριστά άτομα.
«Τα κορίτσια ήταν στην ευχάριστη θέση να είναι πλήρως ανεξάρτητα, αλλά μερικές φορές τις βλέπω να παίζουν και να περπατούν γύρω από το σπίτι με πατερίτσες, ενώ μερικές άλλες φορές, κρατούν το ένα το άλλο όπως γινόταν τη περίοδο που ήταν ενωμένες ακόμα», είπε η Erin.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share