Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη ‑ Κούκλατζη στην Τουρκία! Πόσα χρόνια φυλάκισης ζήτησε ο Τούρκος εισαγγελέας;

Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και μάλιστα σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί!

25 Σεπτεμβρίου 2019 12:08
Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη ‑ Κούκλατζη στην Τουρκία! Πόσα χρόνια φυλάκισης ζήτησε ο Τούρκος εισαγγελέας;

Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη, που το Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης, με τον Τούρκο εισαγγελέα να ζητάει 5ετη φυλάκιση! Βόμβα με τους Έλληνες στρατιωτικούς! Η τρομερή αποκάλυψη για την μοιραία ημέρα!

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε ποινές φυλάκισης έως 5 ετών με την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν τα σύνορα στην Τουρκία πέρυσι.

Οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κρατήθηκαν με την κατηγορία της κατασκοπείας και απελευθερώθηκαν εν αναμονή της δίκης 167 ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Καραγκιοζιλίκια με την είδηση σοκ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

Σύμφωνα με την Αθήνα, αποπροσανατολίστηκαν μετά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία έριξε τις κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον των δύο Ελλήνων, αποφασίζοντας ότι η εξέταση των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στους στρατιώτες δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό.

Οι στρατιώτες στην υπεράσπισή τους που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο ανέφεραν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έλλειψη εμπειρίας στον έλεγχο των συνόρων και δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να διαπράξουν έγκλημα.

Ραγδαίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη και Κούκλατζη!

Ο γενικός εισαγγελέας της Αδριανούπολης αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατηγορία της κατασκοπείας εναντίον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 στον Έβρο και κρατήθηκαν για πεντέμιση μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, έως τον 15αύγουστο του 2018. Στο φως της δημοσιότητας οι καταθέσεις που έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί! - «Αυτό ήταν το λάθος μας»!

Η δίωξη είναι λοιπόν μόνο για «παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα εκτιμούν ότι η απόσυρση της κατηγορίας για κατασκοπεία είναι ένα δείγμα καλής θέλησης της Άγκυρας ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 24 του μηνός στη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη βέβαια, μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν καθημερινά με παραβιάσεις στο Αιγαίο και με παράνομες υποθαλάσσιες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είδηση σοκ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία! Νέος εφιάλτης

Νέες πληροφορίες βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας σχετικά με την σύλληψη των 2 Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο, και τις πρώτες ώρες αγωνίας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κράτησή τους είναι μια πολιτική επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», στην υπόθεση της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών ενεπλάκη η τουρκική στρατοφυλακή (Jandarma), σώμα που θεωρείται ένα από τα «επίλεκτα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στον Έβρο κλιμάκιο Αμερικανών, ώστε να διαπιστώσουν την ακριβή θέση των Ελλήνων κατά την σύλληψή τους αλλά και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Την ευρύτερη περιοχή των Καστανιών έχει υπό την ευθύνη της η μονάδα του πυροβολικού και όχι η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Ρίμινι» στην οποία ανήκουν οι δύο συλληφθέντες.

Η Ταξιαρχία αναλαμβάνει συμπληρωματικά μόνο να εκτελεί κάποιες περιπολίες. Αυτό έκαναν και εκείνο το βράδυ το Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης.

Τα νερά του παρακείμενου ποταμού Άρδα είχαν αρχίσει να φουσκώνουν, ενώ στην περιοχή υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονόπτωση και ομίχλη. Στοιχεία που, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών, στάθηκαν η αιτία ώστε από λάθος να βρεθούν μέσα στο τουρκικό έδαφος, ακολουθώντας ίχνη μεταναστών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share