Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 ρίχτερ στο Πακιστάν!

Που εντοπίζεται το εστιακό βάθος;

24 Σεπτεμβρίου 2019 14:36
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 ρίχτερ στο Πακιστάν!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 ρίχτερ στο Πακιστάν! Να σας θυμίσουμε: Αιματοκύλισμα από πυροβολισμούς στρατιωτών στα σύνορα Πακιστάν και Ινδίας!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση έγινε 17 χιλιόμετρα από την περιοχή Τζελούμ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Τουρκία! Σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 64 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Δείτε ακόμα: Οι Τούρκοι ανοίγουν την Αμμόχωστο για κατοίκηση!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Πάνω από 340 μετασεισμοί σε διάστημα 48 ωρών στην Αλβανία!

Πάνω από 340 μετασεισμοί σε διάστημα 48 ωρών στην Αλβανία! Οι σεισμοί που έγιναν στην χώρα είναι οι ισχυρότεροι των τελευταίων είκοσι – τριάντα ετών. Νέος σεισμός ταρακούνησε την Αλβανία! Ίδιο επίκεντρο με τον μεγάλο σεισμό των 5,8 ρίχτερ!

Περισσότεροι από 340 μετασεισμοί σημειώθηκαν στην Αλβανία, μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις του περασμένου Σαββάτου που έπληξαν τη χώρα, μεγέθους 5,6 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Σερβίας κατέγραψε περισσότερες από 40 σεισμικές δονήσεις μόνο την Κυριακή, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της πολύ πιο κοντά στα Τίρανα, σε σχέση με τον κύριο σεισμό.

Μέχρι σήμερα, δύο μέρες μετά τους σεισμούς, οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε πολλούς κατοίκους των Τιράνων και του Δυρραχίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών. Περίπου 500 άτομα έμειναν χθες βράδυ σε προσωρινά καταλύματα.

Περισσότερα από 600 κτίρια υπέστησαν ζημιές, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν πριν από το 1990 και 105 άτομα τραυματίστηκαν.

Η εκτίμηση του Ευθύμιου Λέκκα για τον σεισμό στην Αλβανία: «Δεν αποκλείεται νέος ισχυρός σεισμός»! Επηρεάζονται ρήγματα του ελληνικού χώρου; (Video)

Ο Ευθύμιος Λέκκας, όπως εκτιμά, «δεν αποκλείεται σεισμός ίδιου μεγέθους» για τον κύριο ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αλβανία. Χάος στην Αλβανία: Αυτοκίνητο κόπηκε στα δύο από τον ισχυρό σεισμό! (photo-video)

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, δεν αποκλείει να σημειωθεί νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στο Δυρράχιο στις ακτές της Αδριατικής. Σεισμός στην Αλβανία: Ζημιές στα σπίτια και αρκετοί τραυματίες!

Επίσης, ο κ. Λέκκας απαντά στο ερώτημα αν ο σεισμός στην Αλβανία θα μπορούσε να επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του προέδρου του ΟΑΣΠ:

Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ της Ζακύνθου:«Μπορεί να θεωρηθεί...!»

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Ζάκυνθο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. Σεισμός είχε χτυπήσει πάλι τη Ζάκυνθο στις 16 του μήνα!

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός της Πέμπτης ήταν επιφανειακός και, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «μπορεί να θεωρηθεί καθυστερημένος μετασεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 26 Οκτωβρίου 2018».

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας ο σεισμός της Πέμπτης «έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο με αυτόν των 6,6 Ρίχτερ» προσθέτοντας ότι «στην περιοχή έχουμε 1.500 σεισμούς από πέρυσι».

Κατά τον ίδιο «δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές (σ.σ. στη Ζάκυνθο) αν και ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share