Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Thomas Cook: Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα!

Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές!

24 Σεπτεμβρίου 2019 07:47
Thomas Cook: Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα!

Τους αναλυτικούς αριθμούς με τις ακυρώσεις των πτήσεων της Thomas Cook, τους «εγκλωβισμένους» Βρετανούς τουρίστες και τις χώρες στις οποίες βρίσκονται, δημοσίευσε η Daily Mail και τα νούμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στον αέρα σε πτήση της Thomas Cook με Κύπριους επιβάτες!

Συνολικά 156.884 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να επαναπατριστούν από 18 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Μάλιστα, από την χώρα μας μόνο οι τουρίστες που ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν στην πατρίδα τους, είναι 31.633, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα. Παγκοσμίως οι τουρίστες που ταξίδεψαν με την εταιρία, φτάνουν τους 600.000.

Πάνω από 1.000 πτήσεις επαναπατρισμού

Χαρακτηριστικά, αναφέρει πως θα χρειαστεί να οργανωθούν συνολικά 1.035 πτήσεις για τον επαναπατρισμό των τουριστών από τους 52 τουριστικούς προορισμούς όπου είναι εγκλωβισμένοι. Το κόστος θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια λίρες, ενώ μετά την ανακοίνωση χρεοκοπίας της εταιρίας, ακυρώθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο κρατήσεις επιβατών!

Thomas Cook: Οι περιοχές της Ελλάδας και ο αριθμός τουριστών

Για την Ελλάδα συνολικά υπάρχουν 13 προορισμοί στους οποίους υπάρχουν τουρίστες που πρέπει να επαναπατριστούν με άλλες πτήσεις. Συγκεκριμένα οι περιοχές και ο αριθμός των τουριστών, όπως τους αναφέρει η Daily Mail, είναι οι εξής:

Πέλλα 400
Ακτιο 1.458
Κέρκυρα 4.036
Διαγόρας Ρόδου 3.245
Ηράκλειο 3.038
Καλαμάτα 1.135
Κεφαλλονιά 1.789
Κως 2.201
Μύκονος 252
Μυτιλήνη 934
Σαντορίνη 1.578
Σκιάθος 2.922
Ζάκυνθος 7.187
Από την Ζάκυνθο μάλιστα χθες έφυγαν τα 1.300 άτομα με πτήσεις, ενώ άλλη μία πτήση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:20, με προορισμό το Μάντσεστερ, όπως τόνισε ο ΣΚΑΪ.

Οι χώρες που περιμένουν οι τουρίστες της Thomas Cook
Εκτός της Ελλάδας, υπάρχουν άλλες 16 χώρες όπου δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από την Βρετανία, ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι χώρες που είναι στη λίστα, είναι οι εξής:

Τουρκία
Ισπανία
Βουλγαρία
Μεξικό
Κροατία
Τυνησία
Πορτογαλία
Κούβα
Αίγυπτος
Κύπρος
ΗΠΑ
Μάλτα
Μαρόκο
Τζαμάικα
Ιταλία
Δομινικανή Δημοκρατία

Thomas Cook: Οι ανταγωνιστές ανέβασαν στα ύψη τις τιμές

Την ίδια ώρα, η βρετανική ιστοσελίδα δημοσίευσε και την αύξηση τιμών που έχουν κάνει εταιρίες που ανταγωνίζονταν την Thomas Cook. Στους προορισμούς που έκανε ταξίδια, εταιρίες σχεδόν διπλασίασαν τις τιμές τους σε κάποιες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δίνει, είναι πως η πτήση από το Μάντσεστερ με προορισμό την Τενερίφη, από 442 λίρες, έφτασε σήμερα τις 808 λίρες!

Κήρυξε πτώχευση πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία! Στον αέρα 600.000 ταξιδιώτες!

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία. Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης: 9 πράγματα που μπορείς να ζητήσεις στο αεροπλάνο!

Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι κήρυξε πτώχευση καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, αναφέροντας ότι οδεύει σε «άμεση εκκαθάριση».

«Αναγκαστική εκκαθάριση»
Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία.

Την ιδιαίτερη λύπη του καθώς και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, για την κατάρρευση της εταιρείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share