Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το βράδυ! Που θα χτυπήσουν;

Ταυτόχρονα και... άνοδος της θερμοκρασίας!

23 Σεπτεμβρίου 2019 07:06
Καιρός σήμερα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το βράδυ! Που θα χτυπήσουν;

Καιρός σήμερα: Σε καθαρά... φθινοπωρινό ρυθμό κινείται πλέον ο καιρός, καθώς μετά το μικρό διάλειμμα καλοκαιρίας, νέο βαρομετρικό θα επηρεάσει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα, πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Μακεδονία. Από αργά το βράδυ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 27, στην Ήπειρο από 9 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, και από το απόγευμα κατά τόπους νότιοι μέτριοι, 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα Μεσόγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 17 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις , κυρίως από το απόγευμα, ενώ περιορισμένη θα είναι τοπικά η ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Στα κεντρικά και βόρεια οι καταιγίδες από την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένουμε στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Βελτίωση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share