Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία! Έγινε αισθητός σε πολλές ελληνικές περιοχές! (Video)

Συναγερμός!

21 Σεπτεμβρίου 2019 17:25
Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία!  Έγινε αισθητός σε πολλές ελληνικές περιοχές! (Video)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αλβανία. Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στις νήσους Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές ελληνικές περιοχές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές

Μαρτυρία στον ΑΝΤ1, Έλληνα που έζησε τον σεισμό στην Αλβανία

Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ της Ζακύνθου:«Μπορεί να θεωρηθεί...!»

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Ζάκυνθο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. Σεισμός είχε χτυπήσει πάλι τη Ζάκυνθο στις 16 του μήνα!

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός της Πέμπτης ήταν επιφανειακός και, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «μπορεί να θεωρηθεί καθυστερημένος μετασεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 26 Οκτωβρίου 2018».

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας ο σεισμός της Πέμπτης «έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο με αυτόν των 6,6 Ρίχτερ» προσθέτοντας ότι «στην περιοχή έχουμε 1.500 σεισμούς από πέρυσι».

Κατά τον ίδιο «δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές (σ.σ. στη Ζάκυνθο) αν και ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός».

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ξαναχτύπησε την Ελλάδα!

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ξαναχτύπησε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη...

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 05:02 το πρωί της Κυριακής και ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή 81 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων και είχε εστιακό βάθος 24,1 χιλιομέτρων.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία!

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη δυτική Τουρκία. Σεισμός στην Αθήνα! Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας: «Το συγκεκριμένο ρήγμα...!»

Ο σεισμός σημειώθηκε, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, 54 χιλιόμετρα από την τουρκική πόλη Ντενιζλί.

Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη!

Ένας σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητός στη διάρκεια της νύχτας στη Κρήτη. Η σεισμική δραστηριότητα στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη βέβαια δεν προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 05:23 τα ξημερώματα, με επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νότια του Τυμπακίου, στο Λιβυκό πέλαγος.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός, καθώς λόγω και της ώρας οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμόντουσαν. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα.

Σεισμός στην Έδεσσα!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) 6 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Έδεσσας, με αποτέλεσμα να «κουνηθούν» και περιοχές όπως η Σκύδρα, η Νάουσα, αλλά ακόμη και η Κοζάνη. Τρείς ισχυροί σεισμοί στην Σάμο σε διάστημα δύο ωρών!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:11 και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Στην περιοχή υπήρξε και μετασεισμός, λίγα λεπτά αργότερα, έντασης 2,8 βαθμών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμός στη Μυτιλήνη!

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share