Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός: Μηχανική βλάβη σε πλοίο! (Video)

Επιστρέφει στον Πειραιά!

21 Σεπτεμβρίου 2019 12:43
Συναγερμός: Μηχανική βλάβη σε πλοίο! (Video)

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το επιβατηγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» με 250 επιβάτες και 49 άτομα πλήρωμα, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε έξω από το λιμάνι της Κύθνου. Βλάβη σε πλοίο με 371 επιβάτες και προορισμό την Σύμη!

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θηρα.

Κρήτη: Κινδύνευσαν δύο 20χρονοι - Βρήκαν καταφύγιο στη βραχονησίδα για να σωθούν!

Απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο κολυμβητές στη Κρήτη. Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Τραγωδία στην Κρήτη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από παραλία!

Οι δύο 20χρονοι είχαν πάει για κολύμπι στην Αγία Φωτιά Λασιθίου όταν βρέθηκαν σε κίνδυνο, μέσα στη θάλασσα. Οι 20χρονοι έσπευσαν να βρουν καταφύγιο σε…βραχονησίδα ωστόσο στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους καθώς τύχη τους αγνοούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και άμεσα άρχισε τις έρευνες περιπολικό σκάφος ενώ ενημερώθηκαν για παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Έπειτα από ώρα, το περιπολικό σκάφος εντόπισε τους δύο κολυμβητές πάνω στην βραχονησίδα «Φωτιά» Ιεράπετρας όπου βρήκαν καταφύγιο, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τελικά το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος μετά τις ώρες αγωνίας που έζησαν οι ίδιοι και δικοί τους.

Πόρος: Μηχανική βλάβη στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φοίβος»!

Μηχανική βλάβη υπέστη και απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΦΟΙΒΟΣ» από τον Πόρο.

Οι 46 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε αυτό θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά - Αίγινα - Μέθανα - Πόρος και επιστροφή.

Συναγερμός στην Πάτρα: Προσέκρουσε πλοίο στο λιμάνι!

Συναγερμός στο λιμάνι της Πάτρας μετά από πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι.

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες του πλοίου μεταφοράς βαρέων οχημάτων ro-ro «EUROVARGO LIVORNO», σημαίας Ιταλίας, που το απόγευμα κατά τη διαδικασία πρόσδεσης προσέκρουσε στο λιμάνι της Πάτρας, προερχόμενο από Βενετία-Μπάρι, με 8 επιβάτες και 283 φορτηγά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος, ενώ το πλοίο που υπέστη μικρό βαθούλωμα δεξιά πάνω από την ίσαλο γραμμή, προσδέθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού στο λιμάνι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share