Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Έκτακτη ανακοίνωση για τον Σκλαβενίτη! Μεγάλη αναστάτωση

Τι συνέβη;

20 Σεπτεμβρίου 2019 12:51
Έκτακτη ανακοίνωση για τον Σκλαβενίτη! Μεγάλη αναστάτωση

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε πρόσφατα στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης», το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εορδαίας αναφέρει:

«Συνάδελφοι - εργαζόμενοι στον "Σκλαβενίτη",

Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που αφορά τους μισθούς και τους όρους εργασίας. Η ενημέρωση έγινε μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας (εσωτερικό mail) και του διαδικτύου! Τα 2 επιχειρησιακά σωματεία με ανακοινώσεις τους ενημέρωσαν ότι η σύμβαση θα είναι 2ετής (μέχρι 31/01/2021).

Δείτε με την ευκαιρία και: Απίστευτη κίνηση Σκλαβενίτη: 24.000 υπάλληλοί του θα...

Έκτακτη ανακοίνωση για τον Σκλαβενίτη! Τι συνέβη;

Όσο όμως και να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη τους επιτυχία, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εργοδότες κάνουν λόγο για "ανάπτυξη για όλους" και η εταιρεία "Σκλαβενίτης" μέσω δημοσιευμάτων μιλάει για την επιτυχία του εγχειρήματος και την αύξηση τζίρων και κερδών, εμείς έχουμε γονατίσει στη δουλειά.

Η καθημερινότητα είναι αμείλικτη, με 6ήμερα χωρίς ρεπό μέσω τροποποιητικών συμβάσεων, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των 10 ημερών σε αποθήκες και καταστήματα κατά τις εορταστικές περιόδους, με κομμένα Σαββατοδεύτερα, με μείωση μισθών με το κόψιμο των υπερωριών στους ημιαπασχολούμενους, με ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και έντονη εντατικοποίηση.

Η σύμβαση εργασίας είναι οι όροι δουλειάς μας. Είναι ο μισθός, το ωράριο, τα ρεπό, οι άδειές μας, οι εργασιακές σχέσεις. Μας ρίχνουν το τυράκι της ιδιωτικής ασφάλισης για νοσοκομειακή περίθαλψη για να κρύψουν ότι έβαλαν την υπογραφή τους στα κρυφά σε μια επιχειρησιακή σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας. Καμία υποχώρηση, καμία συμφωνία και καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει για ενδεχόμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην ασφάλιση, στην υγεία μας.

Έκτακτη ανακοίνωση για τον Σκλαβενίτη! Τι συνέβη;

Το ΣΕΥΠΕ αγωνίζεται κάθε εργαζόμενος να έχει λόγο μέσα από συλλογικές, ζωντανές διαδικασίες, που θα οργανώνουν την πάλη μας απέναντι στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική και τον εργασιακό μεσαίωνα. Στην επιχειρησιακή σύμβαση πρέπει να υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, κεντρικές αποθήκες, τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγών, τεχνικών και συντηρητών, υπάλληλοι γραφείων, λογιστών της εταιρείας "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ".

Παλεύουμε συνολικά για τους εργαζόμενους στα super market για:

Πλήρες ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους 5ήμερο- 8ωρο - 40ωρο και μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Βασικός μεικτός μισθός 920 ευρώ χωρίς κανένα διαχωρισμό εργαζομένων.

Σύστημα κυλιόμενων βαρδιών και ρεπό για όλους τους εργαζόμενους με σταθερό τριμηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.

Καθορισμός ειδικοτήτων και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της κάθε ειδικότητας. Απαγορεύεται ρητώς η ενασχόληση των εργαζομένων της επιχείρησης με άλλες ειδικότητες. Παροχή των ανάλογων μέσων ατομικής προστασίας και απαγόρευση της ενασχόλησης σε άλλα πόστα.

Η εταιρεία να μετακινεί τους εργαζόμενους σε καταστήματα του δικτύου της πλησίον στη διεύθυνση κατοικίας τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω ειδικότητας, θέσης κλπ., η εταιρεία υποχρεώνεται να εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη: Παράνομη η...

Σεισμός στην αγορά: Απόφαση βόμβα για τον Σκλαβενίτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share