Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σφοδρή κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα: Πλημμύρες και χαλάζι σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα! (videos)

Καταστροφές και στην Ήπειρο!

20 Σεπτεμβρίου 2019 07:12
Σφοδρή κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα: Πλημμύρες και χαλάζι σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα! (videos)

Καιρός: Προς την κεντρική Ελλάδα και τα νότια διαμερίσματα κινούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης κυρίως τις βορειότερες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις στα Τρίκαλα και να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τις νυχτερινές ώρες προς Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Στο Ωραιόκαστρο τα σημαντικότερα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Από την καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Ωραιόκαστρου.

Δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία όταν λόγω της πλημμύρας κατέρρευσε τοίχος με τους πυροσβέστες να στήνουν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Σε ένα άλλο περιστατικό σύμφωνα με το voria.gr, οδηγός ΙΧ «κόλλησε» στη μέση του δρόμου στην εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου στο ρεύμα προς δυτικά, καθώς ο δρόμος στο σημείο είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχής.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Νέα επιδείνωση του καιρού: Ακραία καιρικά φαινόμενα!

Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες και οδική βοήθεια μετέβησαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του ΙΧ, οδηγός του οποίου ήταν γυναίκα.


Σε ποτάμι μετατράπηκε ο κεντρικός δρόμος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να βυθίζονται μέσα στα νερά και να απαιτείται αρκετή προσοχή στη διέλευση πεζών και οχημάτων. Δείτε το video του voria.gr

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Περιφερειακή Οδό, όπου αρκετά σημεία του δρόμου είχαν πλημμυρίσει όσο και στον Λαγκαδά.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική. Οι κλήσεις προέρχονται κυρίως από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και την Ευκαρπία, ενώ κλήσεις για απαντλήσεις έχουν γίνει από Νικόπολη και Γαλήνη.

Χαλάζι στα Τρίκαλα

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, επλήγησαν χωριά όπως η Ράξα, ενώ πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ την περιοχή της Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με τις καταγραφές, εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ πολύ δυνατη ήταν η ένταση της βροχής στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσει δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι μεγάλης έκτασης, καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια.

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες

Η μεγαλύτερη ζημιά σημειώθηκε σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί σήμερα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Ήπειρος: Έντονες καταιγίδες και σφοδρή χαλαζόπτωση.. Άσπρισε η παλιά εθνική!

Εικόνες που παραπέμπουν στην καρδιά του χειμώνα αντίκρισαν διερχόμενοι οδηγοί στην παλιά εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου, από την διασταύρωση προς Λιγκιάδες και μέχρι το Δρίσκο. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ήταν σφοδρή. Σε μεγάλο μέρος των ορεινών εκδηλώθηκαν και έντονες καταιγίδες, χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Δείτε φωτογραφίες από τη χαλαζόπτωση στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share