Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ομάδα του Facebook έχει εντοπίσει πάνω από 400 κλεμμένα αυτοκίνητα!

Απίστευτο!

19 Σεπτεμβρίου 2019 10:12
Ομάδα του Facebook έχει εντοπίσει πάνω από 400 κλεμμένα αυτοκίνητα!

Τα «γυαλιά» στους κλέφτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών φοράνε μέσω Facebook τα μέλη μίας ομάδας που ξεπερνά τις 30.000 εγγραφές. Οι επιτυχίες ευρέσεων κλεμμένων οχημάτων που έχουν στο βιογραφικό τους είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» στο Facebook! Η μεγάλη αλλαγή που σχεδιάζει!

Ήδη έχουν εντοπιστεί περισσσότερα από 400 κλεμμένα αυτοκίνητα και μηχανές Ο δημιουργός του, αλλά και άνθρωποι που χάρη σε αυτό το group του Facebook βρήκαν τα κλεμμένα τους οχήματα, μιλούν στο OPEN.

Σοκ στην Βρετανία: Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων!

Σοκ στην Βρετανία! Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων! 900.000 ευρώ είναι η αξία της! Το έργο τέχνης από το Ανάκτορο Μπλένιμ έκλεψε μια συμμορία στη διάρκεια διάρρηξης την νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ.

Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκανιάστηκε την Τρίτη.

Η λεκάνη τουαλέτας, που τιτλοφορείται ''Αμερική", δεν βρέθηκε αλλά συνελήφθη ένας 66χρονος.

Η ληστεία προκάλεσε "σημαντικές ζημιές και πλημμύρα" καθώς η τουαλέτα ήταν εγκατεστημένη κανονικά στο μπάνιο, είπε η αστυνομία.

Το ανάκτορο του 18ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ως ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη χώρα . Εκεί είχε γεννηθεί ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Το Ανάκτορο προς το παρόν παραμένει κλειστό όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Η επιθεωρήτρια Τζες Μίλνι δήλωσε: "Το έργο τέχνης που εκλάπη περίπου στις 03:50 GMT είναι μια μεγάλης αξίας τουαλέτα από μασίφ χρυσό, η οποία εκτίθετο στο Ανάκτορο. Θεωρούμε ότι μια ομάδα δραστών χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα στη διάρκεια της ληστείας. Το έργο τέχνης δεν έχει βρεθεί αλλά διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για να το βρούμε και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες".

Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017.

Σας έκλεψαν το κινητό; Τι πρέπει να κάνετε για να μην το "χαρίσετε";

Σας έκλεψαν το κινητό; Τι πρέπει να κάνετε για να μην το "χαρίσετε" στους κλέφτες;

Οι κλοπές smartphones πήραν επιδημικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και οι αρχές αναζητούσαν τον τρόπο για να ανακόψουν το φαινόμενο.

Η λύση βρέθηκε με τον ΙΜΕΙ τον αποκλειστικό αριθμό που χαρακτηρίζει το κάθε κινητό (κάτι σαν την ip διεύθυνση του υπολογιστή μας).

Οι αρχές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συνεργάστηκαν και έτσι προ ημερών ήρθε η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία μας ενημέρωσε ότι όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Πολύ ωραία ως εδώ.

Στην πράξη τώρα, τι πρέπει να γνωρίζετε και τι να πράξετε σε περίπτωση που σας κλέψουν τη συσκευή σας

1.Σημειώστε το ΙΜΕΙ του κινητού σας και κρατείστε το σε ασφαλές σημείο. Το ΙΜΕΙ μπορείτε να το βρείτε πληκτρολογώντας το *#06# σε οποιοδήποτε κινητό. Θα το χρειαστείτε αν πέσετε θύμα κλοπής.

2.Αν συμβεί το μοιραίο πρέπει να δράσετε άμεσα. Αν έχετε συσκευή smartphone μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία εξ’αποστάσεως ανεύρεσης ή και διαγραφής του τηλεφώνου σας προκειμένου να βρείτε το τηλέφωνο ή προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία διαγράφοντάς τα για μην πέσουν σε λάθος χέρια.

3.Δηλώστε την κλοπή στην Αστυνομία. Θα συμπληρώσετε ειδικό έγγραφο στο οποίο πρέπει να αναφέρεται και ο ΙΜΕΙ. Πάρτε αντίγραφο του εγγράφου.

4. Καλέστε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο συνεργάζεστε, δηλώστε την κλοπή και κάντε αίτηση για την απενεργοποίηση της συσκευής. Μαζί με τη δήλωση θα πρέπει να τους στείλετε και το έγγραφο που καταθέσατε στην αστυνομία. Τηλέφωνα: Για την Cosmote στο 6971013838, για τη Vodafone στο 6944403830 και για τη Wind στο 6935601260.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Δυστυχώς η φραγή ισχύει για την εγχώρια αγορά οπότε τίποτε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το πανάκριβο κινητό σας να… πάρει τους δρόμους και να βρεθεί σε άλλη χώρα όπου θα πωληθεί και θα λειτουργήσει κανονικά…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share