Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αύγουστος Κορτώ κατά της λίστας νηπιαγωγείου που προκάλεσε σάλο: «Κι εγώ έπαιζα με αγορίστικα παιχνίδια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα»

Δείτε αναλυτικά!

18 Σεπτεμβρίου 2019 16:13
Αύγουστος Κορτώ κατά της λίστας νηπιαγωγείου που προκάλεσε σάλο: «Κι εγώ έπαιζα με αγορίστικα παιχνίδια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα»

Ο Αύγουστος Κορτώ έχει άποψη και δεν διστάζει να τη μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Να σας θυμίσουμε την κόντρα του συγγραφέα με τον Θανάση Χειμωνά!

Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας, με αφορμή τη λίστα νηπιαγωγείου που έγινε viral και καλεί τα αγόρια να φέρουν ό,τι παιχνίδι θέλουν και τα κορίτσια κουζινικά και λούτρινα, θυμάται τα δικά του παιχνίδια. Ο Αύγουστος Κορτώ, μάλιστα, χαρακτηρίζει «αηδία» τη λίστα. Το σχόλιό του, όπως και οι περισσότερες αναρτήσεις του, συγκέντρωσε πάνω από 16.000 likes.

Η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ
Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί - όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να 'ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας - έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.
Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης. ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ.

Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί - όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα...

Posted by Auguste Corteau on Tuesday, September 17, 2019

Η λίστα νηπιαγωγείου που έχει προκαλέσει σάλο!

Μια λίστα υλικών για τα παιδιά του νηπιαγωγείου έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώνοντας ποικίλα σχόλια.

Η λίστα, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Ολα τα Παιχνίδια για Ολα τα Παιδιά», μεταξύ άλλων καλούσε τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ στα κορίτσια έδινε τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια. «Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ''σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια'' και τα αγόρια "ότι τους αρέσει"», αναφέρει το σχόλιο της ανάρτησης.

Οπως αναφέρεται σε σχόλιο, η λίστα είναι από δημόσιο νηπιαγωγείο κοντά σε χωριό της Καρδίτσας. Μπορεί κάποιοι να κατέκριναν τη λίστα, ωστόσο, υπήρχαν και εκείνοι που δικαιολόγησαν τη δασκάλα, υποστηρίζοντας ότι έκανε κατανομή των παιχνιδιών που θα μαζέψει το νηπιαγωγείο.

«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει,το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα,και το αγόρι/άντρας ότι θέλει. Πφφφφ», γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος: «απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας». «Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε? Υ.Γ. Είμαι εκπαιδευτικος», γράφει ένας άλλος.

«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!», εξηγεί ένας άλλος και μία άλλη χρήστης του Facebook επισημαίνει: «Θα ήθελα να πω μια διαφορετική εκδοχή. Μήπως η νηπιαγωγός χωρίζει τα παιδιά σε δυο εύκολες κατηγορίες π.χ. αγόρια κορίτσια έτσι ώστε να συγκεντρώσει αρκετά από αυτά που χρειάζονται στις γωνιές. Εμφυλος διαχωρισμός θα ήταν αν έλεγε π.χ. αγόρια αυτοκίνητα,κορίτσια κουζινικά. Ας μην γινόμαστε δικαστές χωρίς να γνωρίζουμε το σκεπτικό».

Κάποιοι, βέβαια, αναρωτιούνται για το εάν η λίστα είναι φετινή ή κάποιας άλλης χρονιάς και έγινε τώρα viral.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share