Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα αναλογικά διόδια στην Κορίνθου - Πατρών!

Τι αλλάζει;

17 Σεπτεμβρίου 2019 14:36
Νέα αναλογικά διόδια στην Κορίνθου - Πατρών!

Στόχος είναι να αναγνωρίζεται από πού μπήκε ο χρήστης, ο οποίος θα πληρώνει όλο το αντίτιμο της διαδρομής αλλά εάν βγει νωρίτερα σε μία έξοδο, τότε αυτόματα το σύστημα θα του αφαιρεί το ποσό από τον λογαριασμό. Το υβριδικό σύστημα διοδίων, το οποίο θα επιτρέψει την αναλογική χρέωση έχοντας ως βάση τον πομποδέκτη, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή η Ολυμπία Οδός από την προσεχή Άνοιξη στην Κορίνθου-Πατρών.

Διάβασε και αυτό: Ραγδαίες εξελίξεις! Παγώνουν οι αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού!

Το νέο σύστημα θα φέρει δικαιότερη χρέωση διοδίων θα έρθει όμως με καθυστέρηση ετών αφού είχε προβλεφθεί από την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 και είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου του έργου (Τ1) το 2017.

Ωστόσο, η ρητορική της προηγούμενης κυβέρνησης, στην αρχή να μειώσει τα διόδια και στην συνέχεια να εγκαταστήσει αναλογική χρέωση φρέναραν το σχεδιασμό.

Η βούληση της εταιρείας να επανέλθει στο παλιό μοντέλο όπως εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες από τον επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού κ. Παναγιώτη Παπανικόλα δημιουργεί ερωτηματικά για την τύχη του μεγάλου διαγωνισμού ύψους 400 εκ. ευρώ που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ήδη ανάδοχο την κοινοπραξία της ιταλικής Autostrade με ΑΚΤΩΡ και Intrakat.

Οριστικό: Η απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού! (Video)

Με μια λιτή ανακοίνωση η Αττική Οδός κάνει γνωστό στους οδηγούς ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές των διοδίων. Αλλαγές στις τιμές των διοδίων; Τι ανακοίνωσε το υπουργείο;

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Πριν από λίγες ημέρες, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας με την ηγεσία του Υπ, Υποδομών είχε διαφανεί ότι επήλθε συμβιβασμός των δύο πλευρών, οι οποίες εκτός από τις τιμές των διοδίων, συζήτησαν κι άλλα θέματα που αφορούν τις παραχωρήσεις. Οι τιμές των διοδίων: Δείτε πόσα θα ξοδέψετε για τις διακοπές σας!

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες! Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δυο δόσεις, η μια την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020.

Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πήγαιναν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο τσουχτερές.

Στην Κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση ξεπερνά το ένα ευρώ αφού από την 1η Ιουλίου πηγαίνει από 7,10 ευρώ σε 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.

Οι τιμές των διοδίων: Δείτε πόσα θα ξοδέψετε για τις διακοπές σας!

Οι νέοι σταθμοί διοδίων αυξάνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό των διακοπών, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος μπορεί να προσεγγίσει εκείνο των καυσίμων που απαιτείται.

Για παράδειγμα, αν ταξιδέψουμε από Αθήνα για Ηγουμενίτσα τα διόδια, μαζί με Αττική Οδό και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, φτάνουν τα 44,1 ευρώ. Να σας θυμίσουμε τις διακοπές δίπλα στην Αττική... μόνο με 15 ευρώ; Κι όμως γίνεται

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές που ισχύουν σε όλους τους σταθμούς. Ανάλογα με τον τελικό σας προορισμό.

Aθήνα-Πελασγία



Πελασγία-Αιγίνιο

Εγνατία Οδός


Ελευσίνα-Ρίο

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ιονία Οδός

Αθήνα-Τρίπολη-Καλαμάτα-Λεύκτρο-Σπάρτη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share