Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα μυστικά της υπόθεσης για την επιστήμονα της NASA, Ελένη Αντωνοπούλου!

Τι συμβαίνει τελικά;

17 Σεπτεμβρίου 2019 08:46
Τα μυστικά της υπόθεσης για την επιστήμονα της NASA, Ελένη Αντωνοπούλου!

Τα μυστικά και τα ψέματα της υπόθεσης για την έως πρότινος «σπουδαία νεαρής επιστήμονα της NASA» τρελαίνουν τα social media

Δείτε επίσης: NASA: Πλησιάζουν τη Γη δύο αστεροειδείς!

Κατ' αρχάς, κάθε απόπειρα πολιτικοποίησης της υπόθεσης «Ελένη Αντωνιάδου» είναι πιο φαιδρή και από το ίδιο το φιάσκο ή την όποια απάτη. Διότι την Ελένη Αντωνιάδου δεν την βράβευσε η Νίκη Κεραμέως εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας κ.ο.κ. Η Αντωνιάδου επελέγη ως εξέχουσα επιστήμων και Ελληνίδα από τον φορέα που διοργάνωσε την απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Χωρίς την παραμικρή διάθεση υπεράσπισής της, η υπουργός Παιδείας ουδέποτε επέλεξε την Αντωνιάδου ως άξια βράβευσης.

Βεβαίως, η κα Κεραμέως επέδωσε το έπαθλο στη σχετική τελετή υπό την υπουργική της ιδιότητα, όμως η ουσιαστική της συμβολή στο όλο ζήτημα ήταν όση πχ και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ ή του ΚΚΕ όταν διογκωνόταν πριν από 2-3 χρόνια η δημόσια φυσιογνωμία της Αντωνιάδου. Η οποία παρουσιαζόταν στερεοτυπικά σαν «σπουδαία Ελληνίδα επιστήμων, νεότατη και πανέμορφη, που δουλεύει στη NASA και εκπαιδεύει αστροναύτες -παράλληλα με τις υπόλοιπες θαυμαστές της ασχολίες, όπως η μέριμνα για τη δωρεά οργάνων» κ.λπ.

Και τέλος πάντων ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία ήταν οι πρώτοι ή οι μόνοι που κατάπιαν αμάσητο το ψέμα που κατασκεύασε και πλάσαρε η Αντωνιάδου -αν υποτεθεί ότι η λαμπρή επιστημοσύνη της δεν ήταν ποτέ στ' αλήθεια οτιδήποτε άλλο εκτός από μία ογκωδέστατη σαπουνόφουσκα. Ήδη από το 2013 η Ελένη Αντωνιάδου είχε κατακτήσει το βραβείο «FDM Everywoman In Technology» μεταξύ άλλων τίτλων, πτυχίων κ.λπ που, σύμφωνα με την ίδιαν, προσετίθεντο στο βιογραφικό της. Και τι άλλο εκτός από επιβράβευση του πρωτοποριακού ερευνητικού και επιστημονικού της έργου θα μπορούσε να συμβολίζει η επιλογή της από τον κολοσσό της παγκόσμιας παιχνιδοποιίας, την Mattel, για να δώσει τη μορφή της σε μια εκδοχή της κούκλας Barbie Role Model; Αν μη τι άλλο, πριν επενδύσει στην Αντωνιάδου με κίνδυνο να εξευτελιστεί σε οικουμενική κλίμακα, η Mattel δεν μπορεί, θα έκανε προηγουμένως μια στοιχειώδη έρευνα. Θα απηύθυνε, τουλάχιστον, ένα ερώτημα στη NASA, του τύπου «τι ακριβώς κάνει αυτή η Αντωνιάδου στα εργαστήριά σας;»

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως στο facebook την 7η Σεπτεμβρίου ανέφερε επί λέξει ότι «'Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι'. Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».

«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι». Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της...

Posted by Niki Kerameus on Friday, September 6, 2019

Η Αντωνιάδου ανταπέδωσε τους επαίνους γράφοντας στην κα Κεραμέως «δική μου η τιμή, ειδικά από εσάς μια γυναίκα με λαμπρή καριέρα εκτός και εντός πολιτικής που ταυτόχρονα είναι και νέα μητέρα, πραγματικά αξιοθαύμαστη! Εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο σας!»

Από το σημείο αυτό ξεκινά το πραγματικό πάρτι. Με εκτενή του ανάρτηση στις 15 Σεπτεμβρίου, επίσης στο facebook, ένας Έλληνας που διδάσκει βιολογία σε ένα από τα λιγότερο γνωστά πανεπιστήμια του Παρισιού (Universite Paris Diderot) καταγγέλλει βάσει τεκμηρίων την απάτη που έχει στήσει η Αντωνιάδου. Η οργή του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου σαρώνει με βαρείς χαρακτηρισμούς πρώτη την κα Κεραμέως και κατόπιν γκρεμίζει το μύθο της Ελένης Αντωνιάδου ως εξής: «Μια πανάσχετη υπουργός παιδείας με κάμποσο αέρα (δεν θα μπορούσε να έχει και τίποτε άλλο... α και λίγο ευχέλαιο το πολύ) 'βραβεύει' μια εξίσου πανάσχετη 'επιστήμονα' με βραβείο 'αριστείας' γιατί λέει δούλεψε και βραβεύτηκε από τη ΝΑΣΑ και γιατί λέει διαπρέπει στην αναγεννητική ιατρική....

1) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ έχει δουλέψει ΠΟΤΕ στη NASA, έχει παρακολουθήσει ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η NASA για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο. Προφανώς επιλέχθηκε γι αυτό, αλλά αυτό ΔΕΝ αποτελεί 'δουλειά στη NASA είναι κάτι που έχουν κάνει κυριολεκτικά χιλιάδες φοιτητές. Τέλος, δεν έχει απολύτως καμιά άλλη σχέση με τη NASA.

2) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ από τη NASA,στη λίστα με όοολους/ες όσους έχουν πάρει όποιου είδους βραβείο από τη NASA το όνομα της προφανώς δεν υπάρχει πουθενά.

3) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. Ένας από τους καθηγητές της ΕΙΧΕ ανακαλύψει ΜΙΑ τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη. Η ίδια έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 2-3 επιστημονικών άρθρων (σε κανένα πρώτο ή τελευταίο όνομα), ΔΕΝ έχει διδακτορικό ούτε γνωρίζουμε αν είναι ενεργός εγγεγραμμένη σε κάποιο διδακτορικό πρόγραμμα κάποιου πανεπιστημίου.

Εδώ Η Αντωνιάδου δεν είναι καν (ακόμα;) επιστήμονας για πολλούς λοιπόν.ένα λινκ (το λινκ της pubmed υπάρχει επικάλυψη με μια άλλη κα Αντωνιάδου από την Πάτρα που φαίνεται να έχει σημαντική προσφορά!)
Η Αντωνιάδου δεν είναι καν (ακόμα;) επιστήμονας για πολλούς λοιπόν.

Για να το πούμε λιανά και να καταλαβαινόμαστε η 'επιστήμονας' κα Αντωνιάδου είναι μια ΑΠΑΤΗ κατασκευασμένη από δεν ξέρω ποιους και με τι συμφέροντα μιντιακούς μηχανισμούς και η υπουργός Παιδείας με την πράξη βράβευσης της δείχνει μια βαθιά και προκλητική άγνοια και απαξίωση για την έρευνα και την επιστήμη στη χώρα.
Υπάρχουμε επίσης χιλιάδες άλλοι, λιγότερο καταξιωμένοι επιστήμονες γυναίκες και άντρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουμε πολύ περισσότερες ακαδημαϊκές επιτυχίες και ανακαλύψεις που λύνουν υπαρκτά προβλήματα του κόσμου μας από τις ανύπαρκτες της Αντωνιάδου.

Όλοι και όλες αυτοί και αυτές δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε θλίψη και οργή για αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια της υπουργού Παιδείας... όχι για το ψέμα την απάτη και την απαξίωση αλλά για την βράβευση τους».

Μια πανάσχετη υπουργός παιδείας με κάμποσο αέρα (δεν θα μπορούσε να έχει και τίποτε άλλο... α και λίγο ευχέλαιο το πολύ)...

Posted by Costas Bouyioukos on Saturday, September 14, 2019

Η παρέμβαση του κ. Μπουγιούκου ήταν αρκετή για να λειτουργήσει σαν θρυαλλίδα!

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποθεώθηκε προ ετών η Αντωνιάδου, χωρίς δηλαδή να ελεχθεί ενδελεχώς η εγκυρότητα των επιτευγμάτων της στην επιστήμη, ελήφθη αβασάνιστα σαν εξ ορισμού αληθής η άποψη του κ. Μπουγιούκου: - «Ποια είναι στ' αλήθεια η Ελένη Αντωνιάδου; - Μα η 'απατεώνισσα' που ξεμπροστιάζει ο Κώστας Μπουγιούκος. - Και ποιος είναι ο κ. Μπουγιούκος; Πόθεν πιστοποιείται η αξιοπιστία του; - Μα από το γεγονός ότι ξεσκεπάζει την Αντωνιάδου, από πού αλλού;» Και πάλι, κανείς δεν υπερασπίζεται την Ελένη Αντωνιάδου ούτε απαξιώνει τον κ. Μπουγιούκο. Απλώς επισημαίνουμε ότι ο μύθος μπορεί να αλλάζει πρόσωπα, ενδέχεται όμως να παραμένει πάντα μακριά από την αλήθεια.

Εν πάση περιπτώσει, μετά από τις καταγγελίες Μπουγιούκου και τον σάλο στα social media η Ελένη Αντωνιάδου προέβη σε μια αναιμική υπεράσπιση του εαυτού της. Έγραψε στο facebook ότι «μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη NASA που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Σε αυτό ο κ. Μπουγιούκος δευτερολόγησε, ρίχνοντας ακόμη περισσότερα εκρηκτικά στη μάχη κατά της απάτης με το όνομα «Αντωνιάδου» -όπως φαίνεται να αντιμετωπίζει ο ίδιος την όλη υπόθεση. Αυτή τη φορά, οι κατηγορίες που βαραίνουν την Ελένη Αντωνιάδου φτάνουν στα όρια της πλαστογραφίας: «Και εγώ με τη σειρά μου λοιπόν να πω ότι δεν θα ήθελα να κάνω άλλη δημόσια ανάρτηση για το θέμα, αλλά επειδή είδα ότι η κα Αντωνιάδου επέμεινε, με ένα λιγάκι πιο σεμνό τρόπο οφείλω να ομολογήσω, αλλά επέμεινε ότι έχει 'βραβευτεί' από τη NASA και εξακολουθεί να λέει ότι 'δουλεύει' εκεί, απλά θα παραθέσω την απάντηση ενός καλού ανθρώπου που βρήκα στο ΦΒ και νομίζω ότι κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιο του ψέματος της κα Αντωνιάδου... η οποία έστω και πιο σεμνά, εξακολουθεί να ψεύδεται και να παραποιεί! Διαβάστε

'Δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια αναφορικά με το θέμα της βράβευσης της Ελένης Αντωνιάδου, αλλά υπέπεσε στην αντίληψή μου μια ακόμη τρομακτική απόπειρα εξαπάτησης και χειραγώγησης του κοινού μέσω ενός πρόσφατου post της και, καθώς γνωρίζω περί τίνος πρόκειται, αναγκάζομαι να πάρω θέση.
Με το πρόσφατο post της διατείνεται πως "[κ]άθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό" και δημοσιεύει μια εντέχνως περικομμένη φωτογραφία από κάποιο σκιώδες "Award of Merit" που υπογράφεται από έναν officer της NASA και έναν του SETI.

Με μια απλή αναζήτηση στο google images με το λήμμα "frontier development lab award of merit" βρίσκουμε αμέσως από πού προέρχεται αυτό το "βραβείο": είναι πιστοποιητικό συμμετοχής στο Frontier Development Lab, ένα θερινό camp, στο οποίο βάζει challenges προς επίλυση η NASA (στις ΗΠΑ) και η ESA (στην Ευρώπη). Δεν είναι βράβευση από τη NASA αυτό, το ξέρει και γι' αυτό έχει περικόψει την εικόνα στα καίρια σημεία.
Μάλιστα, το ανθρωπάκι που εμφανίζεται ως υδατογράφημα στο δικό της "βραβείο" είναι το έμβλημα του challenge στο οποίο συμμετείχε: https://frontierdevelopmentlab.org/fdl-2019 -> έμβλημα του Astronaut Health challenge
Στις εικόνες του ποστ θα δείτε το πηγαίο post στο οποίο αναφέρομαι, το Award of Merit ενός άλλου συμμετέχοντος που αντλήθηκε από το google images και το έμβλημα με τον αστροναύτη που είναι το υδατογράφημα.
Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share