Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Σοκ: Ναυάγιο με 36 αγνοούμενους στο Κονγκό!

76 άτομα έχουν διασωθεί!

15 Σεπτεμβρίου 2019 21:00
Σοκ: Ναυάγιο με 36 αγνοούμενους στο Κονγκό!

Τριάντα έξι άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός πλοιαρίου μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών στον ποταμό Κονγκό, στην περιφέρεια της Κινσάσα, της πρωτεύουσας της ΛΔ του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης! - Φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς!

Το πλοίο ερχόταν από το Μάι-Ντόμπε και είχε προορισμό την Κινσάσα. Βυθίστηκε στο ύψος της κοινότητας Μαλούκου, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, σε μια περιοχή που τα ρεύματα του ποταμού είναι πολύ ισχυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί πτώματα.

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι συχνά στα ποτάμια και τις λίμνες της ΛΔ του Κονγκό, καθώς τα πλοιάρια συνήθως είναι πεπαλαιωμένα και πλέουν υπερφορτωμένα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιβάτες δεν φορούν σωσίβια, μολονότι στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν κολύμπι. Τον Αύγουστο, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βυθίστηκε ένα μηχανοκίνητο κανό στο Μπουκάβου, στη λίμνη Κίβου ενώ στα μέσα Απριλίου, από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου στην ίδια λίμνη βυθίστηκαν στο πένθος "142 οικογένειες", όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της χώρας, Φελίξ Τσισεκέντι.

Κονγκό ναυάγιο

Θερίζει ο Έμπολα: 2.000 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός!

Στο Κονγκό δυστυχώς ο ιός Έμπολα θερίζει και οι νεκροί ανέρχονται στους 2.000! Δυστυχώς όμως τα κρούσματα αυξάνονται! Να σας θυμίσουμε: Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα για το θάνατο της 17χρονης!

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, την ώρα που οι γιατροί προσπαθούν να ξεπεράσουν τη δυσπιστία των πολιτών και την απουσία ασφάλειας στη χώρα!

Επίσης η κυβερνητική ομάδα που επιβλέπει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας επεσήμανε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων Εμπολα ξεπέρασε τα 3.000, καθιστώντας αυτή την επιδημία του ιού τη δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Έμπολα Κονγκό

Παρά την ανάπτυξη ενός δραστικού εμβολίου και θεραπειών, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δυσκολεύονται να ελέγξουν την εξάπλωση της ασθένειας σε απομακρυσμένες περιοχές στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται εκεί και της δυσπιστίας μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

«Προκειμένου να δράσει η θεραπεία, οι άνθρωποι πρέπει να την εμπιστεύονται όπως και το ιατρικό προσωπικό που τη χορηγεί. Αυτό χρειάζεται χρόνο, πόρους και πολύ σκληρή δουλειά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού.

Πάνω από 3.000 τα κρούσματα από τον ιό του Εμπολα!

Αυτή είναι η δέκατη επιδημία του ιού Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, αλλά η πρώτη που καταγράφεται στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι όπου υπάρχουν πυκνά δάση, ενώ σε κάποιες περιοχές τους η βία από τις πολιτοφυλακές αλλά και οι διεθνοτικές συγκρούσεις υπονομεύουν την ασφάλεια εδώ και δεκαετίες.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειξαν ότι οι θάνατοι από Έμπολα έφτασαν τους 2.006 και τα κρούσματα τα 3.004. Μέχρι στιγμής η μοναδική πιο φονική επιδημία του ιού είχε καταγραφεί το 2013-2016 στη δυτική Αφρική. Τότε περισσότεροι από 11.300 άνθρωποι πέθαναν σε σύνολο 28.000 που είχαν μολυνθεί.

Eπιδημία Έμπολα στην Αφρική: Την παγκόσμια απειλή εξετάζει o ΠΟΥ!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκαλεί κατεπειγόντως την Επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα που εξαπλώθηκε.

"Η Επιτροπή θα συνέλθει στις 14 Ιουνίου για να καθορίσει αν η επιδημία συνιστά κατεπείγουσα απειλή, διεθνούς βεληνεκούς, για τη δημόσια υγεία" και για να εισηγηθεί προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης αυτής, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ένα μήνυμά του προς τα μέσα ενημέρωσης.

Η επιδημία Έμπολα στην Αφρική: Παγκόσμια απειλή!

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμών αποτιμά την κατάσταση. Η επιδημία ξέσπασε στη ΛΔ του Κονγκό πέρσι τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.062 κρούσματα. Από αυτούς τους ασθενείς, πάνω από τους μισούς, οι 1.390, πέθαναν.

Η ασθένεια εξαπλώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Ουγκάντα, όπου σήμερα ένα αγοράκι απεβίωσε ενώ έχουν επιβεβαιωθεί άλλα δύο κρούσματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share