Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Βρετανία: Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων!

900.000 ευρώ είναι η αξία της!

14 Σεπτεμβρίου 2019 20:10
Σοκ στην Βρετανία: Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων!

Σοκ στην Βρετανία! Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων! 900.000 ευρώ είναι η αξία της! Το έργο τέχνης από το Ανάκτορο Μπλένιμ έκλεψε μια συμμορία στη διάρκεια διάρρηξης την νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ.

Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκανιάστηκε την Τρίτη. Αδιανόητο: Έκλεψε 50 δολάρια και πέρασε 36 χρόνια στην φυλακή!

Η λεκάνη τουαλέτας, που τιτλοφορείται ''Αμερική", δεν βρέθηκε αλλά συνελήφθη ένας 66χρονος.

Η ληστεία προκάλεσε "σημαντικές ζημιές και πλημμύρα" καθώς η τουαλέτα ήταν εγκατεστημένη κανονικά στο μπάνιο, είπε η αστυνομία.

Το ανάκτορο του 18ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ως ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη χώρα . Εκεί είχε γεννηθεί ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Το Ανάκτορο προς το παρόν παραμένει κλειστό όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Η επιθεωρήτρια Τζες Μίλνι δήλωσε: "Το έργο τέχνης που εκλάπη περίπου στις 03:50 GMT είναι μια μεγάλης αξίας τουαλέτα από μασίφ χρυσό, η οποία εκτίθετο στο Ανάκτορο. Θεωρούμε ότι μια ομάδα δραστών χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα στη διάρκεια της ληστείας. Το έργο τέχνης δεν έχει βρεθεί αλλά διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για να το βρούμε και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες".

Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017.

Απάτη ολκής: Έστησαν έρανο στο διαδίκτυο για την κηδεία της 35χρονης Βρετανίδας! (photo)

Ένα απίστευτο περιστατικό με επιτήδειους που είδαν ως ευκαιρία να βγάλουν λεφτά από την τραγική κατάληξη της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, αποκάλυψε φίλη της άτυχης Βρετανίδας. Τα συγκινητικά «αντίο» των φίλων της αστροφυσικού: «Θα σε ψάχνουμε στα αστέρια» (photos)

Σύμφωνα με ανάρτηση της Σάσκια Κωνσταντίνου, κάποιοι χρησιμοποιώντας το όνομά της, ξεκίνησαν συλλογή χρημάτων μέσω του διαδικτύου, για την κηδεία της Νάταλι. Όπως ανέφερε η Κύπρια φίλη της άτυχης 35χρονης στην ιστοσελίδα sigmalive.com, πρόκειται για παράνομη κίνηση, στην οποία κατ΄ ουδένα λόγο εμπλέκεται η ίδια σε αυτή.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, έχει ήδη καταγγείλει την απάτη στις αρχές, τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Βρετανία. Παράλληλα, καλεί το κοινό να μην δώσει χρήματα στο «Natalie Christopher Funeral Fund», όπως έχει ονομαστεί, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

Tραγωδία στην Ικαρία: Το «ευχαριστώ» του συντρόφου της Νάταλι Κρίστοφερ!

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, ο Κύπριος σύντροφός της στέλνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους συμμετείχαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με ανάρτηση ενός από τους εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες, του Βαγγέλη Κριαρά, ο Κυριάκος, ο άνδρας που είχε σχέση με την άτυχη Αγγλίδα αστροφυσικό που βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Ο κ.Κριαράς ανάρτησε τη στιχομυθία του με τον Κύπριο και σύντροφο της Νάταλι Κρίστοφερ. «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες... Ευχαριστώ» φέρεται να έγραψε ο Κύπριος σύμφωνα με την ανάρτηση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην κηδεία του Δημήτρη Ρίζου!

Τραγωδία στην Ισπανία: Και 6ος νεκρός από τις πλημμύρες!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share