Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνέλαβαν τον νο1 προμηθευτή λαθραίων τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ! (Video)

Συνελήφθη σε αποθήκη στα Καμίνια!

14 Σεπτεμβρίου 2019 13:58
Συνέλαβαν τον νο1 προμηθευτή λαθραίων τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ! (Video)

Στη σύλληψη ενός ομογενή από το Καζακστάν που θεωρείται ο νο1 προμηθευτής λαθραίων τσιγάρων στα κυκλώματα που διακινούσαν τα παράνομα αυτά προϊόντα μέσα και έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχώρησαν αστυνομικοί το Σάββατο το πρωί.

Ο 37χρονος συνελήφθη σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε στα Καμίνια προκειμένου να συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Να σας θυμίσουμε: Συνελήφθη 27χρονος δραπέτης φυλακών!

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.000 πακέτα λαθραίων, καπνικών προϊόντων καθώς και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τη μεταφορά των λαθραίων.

Ο συλληφθείς είναι Έλληνας, 37 ετών, και θεωρείται ως «επαγγελματίας» στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Για αυτό το λόγο η Αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά πιθανή εμπλοκή του και σε άλλα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν από την αποθήκη κατασχέθηκαν περίπου 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος για τη μεταφορά τους.

Για τη σύλληψή του και τον εντοπισμό της αποθήκης προηγήθηκε μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση του συλληφθέντα στο πεδίο της εμπορίας και διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων και κυρίως στον τομέα του εφοδιασμού των κυκλωμάτων που τα πωλούσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει η «επαγγελματικού» τύπου εμπλοκή του συλληφθέντα στα κυκλώματα εμπορίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων και για το λόγο αυτό η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του και οι διασυνδέσεις του με άλλα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

8.7 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα βρήκε το ΣΔΟΕ!

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, έπειτα και από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από ανάλογες υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνικών που χειρίστηκε η Υπηρεσία στο πρόσφατο παρελθόν, διενήργησαν έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του ν. Αττικής, ο οποίος φέρεται να έχει μισθωθεί από εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων.
Συγκεκριμένα, με την συνδρομή του ειδικού σκύλου ανίχνευσης καπνικών του ΣΔΟΕ «DIABLO», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

437.500 τεμάχια πακέτα τσιγάρων με σήματα διαφόρων εταιρειών, ήτοι συνολικά 8.750.000 τεμάχια τσιγάρα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι προσδιορίστηκαν, από την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, σε 1.852.247 €.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share