Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Και άλλο "χτύπημα" στις Μπαχάμες: Μετά τον Ντόριαν έρχεται η καταιγίδα Ουμπέρτο!

Με την πιθανότητα να μετατραπεί και αυτη σε κυκλώνα..

14 Σεπτεμβρίου 2019 09:51
Και άλλο

Η τροπική καταιγίδα στην οποία δόθηκε η ονομασία Ουμπέρτο πλησίαζε την περασμένη νύκτα από τον βορρά τις Μπαχάμες που είχαν ήδη υποστεί καταστροφές στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον κυκλώνα Ντόριαν, ο οποίος αναφέρθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ως ένα παράδειγμα της «κλιματικής κρίσης».

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC), ο Ουμπέρτο βρισκόταν σήμερα στις 06:00 (ώρα Ελλάδας) ανατολικά του νησιού Αμπάκο και μετακινούνταν βραδέως προς τα βορειοδυτικά. Προειδοποίηση για καταιγίδα εκδόθηκε για όλες τις βορειοδυτικές Μπαχάμες, μεταξύ των οποίων το νησί Νιού Πρόβιντενς στο οποίο βρίσκεται η πρωτεύουσα Νασάου, καθώς και για τα νησιά Αμπάκο και Γκραντ Μπαχάμα, που είχαν ήδη πληγεί από τον Ντόριαν.

Σύμφωνα με το NHC, ο Ουμπέρτο θα μετατραπεί πιθανόν σε κυκλώνα «μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες». Το σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανέβει προς βορράν, προς τη Φλόριντα, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας στις Μπαχάμες, ο Τρέβορ Μπάσντεν, έκανε λόγο για ανέμους ταχύτητας 100 χλμ/ώρα και για ισχυρές βροχοπτώσεις, μεταξύ 5 και 15 εκατοστά νερού, που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες σε εδάφη που είναι ήδη κορεσμένα μετά το πέρασμα του Ντόριαν πριν από δέκα ημέρες.

Όταν ακούστηκε ο ήχος, όλοι σταμάτησαν και βγήκαν από τα αμάξια τους!

Ένα αληθινό περιστατικό συνέβη όταν ακούστηκε ο ήχος, όλοι σταμάτησαν και βγήκαν από τα αμάξια τους....

Όταν πρωτοείδαμε αυτή την εικόνα, αμέσως το μυαλό μας πήγε στο χειρότερο. Μοιάζει βγαλμένη από ταινία με το τέλος του κόσμου, οπότε υποθέσαμε πως επρόκειτο για κάτι πολύ σοβαρό.

Την ίδια αίσθηση δίνει και η αρχή του βίντεο, αν κάποιος δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Τραβἠχτηκε στην εθνική οδό του Tel Aviv στο Ισραήλ και στην πραγματικότητα δείχνει μια πολύ ιδιαίτερη παράδοσή τους, που μας έκανε να απορούμε γιατί δεν εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο.

Στην αρχή ακούγεται μια δυνατή σειρήνα και βλέπουμε όλους τους οδηγούς να σταματούν και να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους. Μήπως υπάρχει κάποια βόμβα; Περιμέναμε με κομμένη την ανάσα…
Μια μέρα το χρόνο, το Ισραήλ τιμά τους περίπου 6 εκατομμύρια νεκρούς Εβραίους, από τα χέρια των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλοι σταματούν αμέσως ό,τι κι αν κάνουν και τηρούν 2 λεπτών σιγή.

Τίποτα βέβαια δε μπορεί να επανορθώσει την τραγωδία του Ολοκαυτώματος, είναι όμως πολύ σημαντικό να αποτιμούμε φόρο τιμής σε όλους όσους χάθηκαν άδικα και τραγικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share