Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Όταν ακούστηκε ο ήχος, όλοι σταμάτησαν και βγήκαν από τα αμάξια τους!

Εμείς πάντως ανατριχιάσαμε!

14 Σεπτεμβρίου 2019 09:38
Όταν ακούστηκε ο ήχος, όλοι σταμάτησαν και βγήκαν από τα αμάξια τους!

Ένα αληθινό περιστατικό συνέβη όταν ακούστηκε ο ήχος, όλοι σταμάτησαν και βγήκαν από τα αμάξια τους....

Όταν πρωτοείδαμε αυτή την εικόνα, αμέσως το μυαλό μας πήγε στο χειρότερο. Μοιάζει βγαλμένη από ταινία με το τέλος του κόσμου, οπότε υποθέσαμε πως επρόκειτο για κάτι πολύ σοβαρό.

Την ίδια αίσθηση δίνει και η αρχή του βίντεο, αν κάποιος δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Τραβἠχτηκε στην εθνική οδό του Tel Aviv στο Ισραήλ και στην πραγματικότητα δείχνει μια πολύ ιδιαίτερη παράδοσή τους, που μας έκανε να απορούμε γιατί δεν εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο.

Στην αρχή ακούγεται μια δυνατή σειρήνα και βλέπουμε όλους τους οδηγούς να σταματούν και να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους. Μήπως υπάρχει κάποια βόμβα; Περιμέναμε με κομμένη την ανάσα…
Μια μέρα το χρόνο, το Ισραήλ τιμά τους περίπου 6 εκατομμύρια νεκρούς Εβραίους, από τα χέρια των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλοι σταματούν αμέσως ό,τι κι αν κάνουν και τηρούν 2 λεπτών σιγή.


Τίποτα βέβαια δε μπορεί να επανορθώσει την τραγωδία του Ολοκαυτώματος, είναι όμως πολύ σημαντικό να αποτιμούμε φόρο τιμής σε όλους όσους χάθηκαν άδικα και τραγικά.

Η αληθινή ιστορία του Μάριου: "Έγινα μόνος μπαμπάς στα 23 μου. Τα κατάφερα και με το παραπάνω!"

Ο Μάριος είναι πατέρας και μεγαλώνει το παιδί του μόνος του και μας δηιγείται την ιστορία του: "Έγινα μόνος μπαμπάς στα 23 μου. Τα κατάφερα και με το παραπάνω!"

Δείτε την ιστορία του

" Όταν ήμουν στο τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο έγινα μπαμπάς ενός πανέμορφου αγοριού χωρίς να το περιμένω. Δεν ήταν κάτι που είχαμε σχεδιάσει με την κοπέλα μου. Ξαφνικά έπρεπε να δουλεύω full time και να παρέχω τα πάντα σε αυτό το παιδάκι μιας που η μαμά του επέλεξε να εξαφανιστεί και να μας αφήσει μόνους. Έγινε μητέρα στα 53 και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όσες γυναίκες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί!

Αντί λοιπόν να απολαμβάνω τη ζωή μου και να περνάω καλά πέρασα τα πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτηση μαθαίνοντας πώς είναι να είσαι πατέρας. Ήταν σοκ και πρόκληση μαζί και πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις, αλλά η εμπειρία αυτή μου άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε. Είμαι 29 ετών και ο γιος μου κοντεύει τα 7. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί και τον αγαπώ όσο τίποτα. Μεγάλωσα και έμαθα και εγώ πολλά μαζί του. Ευτυχώς που είχα τους γονείς μου στο πλάι μου και με βοήθησαν. Δεν ξέρω τί θα έκανα χωρις αυτούς.

Κάποιοι λένε ότι στα 22 και στα 23 σου πρέπει να αρχίσεις σιγά-σιγά να ωριμάζεις. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν σκόπευα να το κάνω αυτό άμεσα, ο ερχομός όμως του παιδιού με ανάγκασε να το κάνω. Όταν έγινα μπαμπάς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «δεν είμαι έτοιμος ακόμα. Είμαι παιδί. Πώς θα μεγαλώσω ένα άλλο παιδί;».

Μπορεί να ήμουν φοιτητής, αλλά δεν ήξερα ούτε πλυντήριο να βάζω ούτε να πλένω ούτε να καθαρίζω ούτε να μαγειρεύω. Κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ τα ντελίβερι έκαναν ουρά έξω από το σπίτι μου. Μου άρεσαν πολύ τα βιντεοπαιχνίδια και έμενα ξύπνιος μέχρι αργά. Δεν είχα μάθει ακόμα να αναλαμβάνω ευθύνες. Ήμουν παιδί.

Όταν έγινα πατέρας, άλλαξαν τα πάντα. Δεν υπήρχε ρουχαλάκι του που να το αφήσω άπλυτο. Είχε πάντα ρούχα, πετσετούλες, σεντονάκια και πυτζαμάκια καθαρά, όλα σιδερωμένα και διπλωμένα στο συρτάρι τους. Έμαθα να κοιμάμαι νωρίς και να ξυπνάω νωρίς, να μαγειρεύω και να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια το γιο μου. Ένας πατέρας έδιωξε τη γυναίκα και τα παιδιά του, 30 χρόνια μετά ο γιος βλέπει μια σερβιτόρα και το πρόσωπο της του φαίνεται γνωστό!

Δεν λέω πως δεν υπήρχαν φορές που θα ήθελα να ήμουν έξω με τους φίλους μου. Ήμουν μόνο 23 όταν έγινα μπαμπάς και κάθε που έβλεπα τους φίλους μου που ήταν ανέμελοι χωρίς παιδιά και υποχρεώσεις να είναι έξω, να πίνουν, να ξενυχτούν και να περνάνε καλά, ζήλευα. Με τον καιρό οι προτεραιότητές μου μετατοπίστηκαν και έπαψα πια να ασχολούμαι. Πλέον ήμουν ένας πατέρας «ερωτευμένος» με το γιο του. Δεν με ενδιέφερε να βγω και να ξενυχτήσω.

Δεν γνώριζα κανέναν στην ηλικία μου που να έχει παιδί. Ήμουν ο μοναδικός. Είχα κάποιους φίλους που ήταν μεγαλύτεροι από μένα και είχαν κάνει οικογένεια, αλλά καμία σχέση με τα 23 που ήμουν εγώ. Οι πρώτοι γονείς που γνώρισα και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα ήταν στο νηπιαγωγείο. Ήταν από την αρχή σαφές ότι ήμουν πολύ πολύ μικρότερος από όλους τους. Δεν ήξερα τι να πω, πώς να τους μιλήσω, πώς να τους πλησιάσω. Ντρεπόμουν να πηγαίνω στα θεατρικά, στις γιορτές ή στους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Ένιωσα ξανά σαν να ήμουν φοιτητής σε μία αίθουσα γεμάτη καθηγητές. Αυτό το συναίσθημα μου πήρε πολύ καιρό να το ξεπεράσω. Η σκέψη που με βοήθησε περισσότερο ήταν ότι όλοι είμαστε γονείς και έχουμε τους ίδιους στόχους. Δεν είχε σημασία αν κάποιο ζευγάρι ήταν 40, 30, 20 χρονών.

Μπορεί να είχαν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο αρκετά χρόνια πριν από μένα, αλλά στην παρούσα φάση ήμασταν στο ίδιο καράβι: Ανεξάρτητα από την ηλικία μας όλοι μαθαίναμε στα παιδιά μας πώς να παίζουν μπάλα, πώς να μιλούν σε κάποιον ηλικιωμένο και πώς να χρησιμοποιούν την τουαλέτα. Εμείς τα παρηγορούμε όταν βλέπουν κάποιον εφιάλτη. Η ηλικία του γονέα δεν παίζει κανένα ρόλο. Η αγάπη του για το παιδί μετράει."

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share