Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισπανία: 3 νεκροί από τις έντονες βροχοπτώσεις!

Σε συναγερμό η χώρα..

13 Σεπτεμβρίου 2019 18:25
Ισπανία: 3 νεκροί από τις έντονες βροχοπτώσεις!

Τρεις νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν τη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο δήμαρχος της Αλμερίας στην Ανδαλουσία. Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις βροχοπτώσεις! Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες;

Παράλληλα, αεροδρόμια και δεκάδες δρόμοι παραμένουν κλειστοί για δεύτερη ημέρα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ το τρίτο θύμα είναι ένας άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του που βρισκόταν σε μια σήραγγα «η οποία πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε».

Το παραπάνω έγραψε ο δήμαρχος της Αλμερίας Ραμόν Φερνάντες Πατσέκο στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός κατάφερε να διασώσει δύο άλλους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, το θύμα είναι «ένας μεσήλικας άνδρας».

Την Πέμπτη, δύο αδέλφια, ένας 61χρονος και η 51χρονη αδελφή του, έχασαν επίσης τη ζωή τους. Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο χωριό Κοντέτ στην Καστίλλη-Λα-Μάντσα.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές της Βαλένθια και της Μούρθια έχουν παρασύρει αυτοκίνητα σε πολλές πόλεις και έχουν υποχρεώσει εκατοντάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι βροχές έχουν προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τα αεροδρόμια της Αλμερίας και της Μούρθιας έκλεισαν σήμερα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ισπανικού αεροδρομίου Aena.

Στις πληγείσες περιοχές κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία. Στη Βαλένθια συγκεκριμένα, όπου τα σχολεία είναι κλειστά από την Πέμπτη, περισσότεροι από 500.000 μαθητές έμειναν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Κυκλώνας Ντοριαν: Σάρωσε τις Μπαχάμες! 45 οι νεκροί!

Ο τυφώνας Dorian στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους στις Μπαχάμες, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με επικαιροποιημένο προσωρινό απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ (τοπική ώρα) από την αστυνομία του αρχιπελάγους. Μπαχάμες: Ενισχύθηκε ο κυκλώνας Ντόριαν!

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 44 νεκρούς. Συνολικά 37 νεκροί βρέθηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο και 8 στο νησί Γκραντ Μπαχάμα. Όμως ο συνολικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Περιμένουμε να ανακαλύψουμε και άλλα πτώματα στη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που είναι αγνοούμενοι», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Dorian, το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους παραμένει βυθισμένο στο χάος. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share