Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: Δέκα νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο!

Επικράτησαν σκηνές χάους όταν εκκενώθηκε το νοσοκομείο!

13 Σεπτεμβρίου 2019 16:39
Τραγωδία: Δέκα νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο!

Μια τραγωδία συνέβη στην Βραζιλία όταν από φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο υπήρξαν δέκα νεκροί!

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 6.30 μ.μ. (00:30 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στο νοσοκομείο Μπαντίμ, κοντά στο στάδιο Μαρακανά, βόρεια του Ρίο, κατασβέστηκε δύο ώρες αργότερα, όμως οι πυροσβέστες πέρασαν τη νύχτα ψάχνοντας για σορούς ανάμεσα στα ερείπια ενώ οι ασθενείς απομακρύνθηκαν. Σοκαριστικές εξελίξεις με τον άντρα που κρατούσε ομήρους επιβάτες λεωφορείου!

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, τουλάχιστον 90 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από το κτίριο ενώ πολλοί άνθρωποι τοποθετούνταν σε στρώματα και φορεία στον δρόμο, ακόμη και στο έδαφος, εν αναμονή της άφιξης των ασθενοφόρων.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μεταφέρθηκαν αρχικά σε έναν κοντινό βρεφονηπιακό σταθμό.

Για πολλές ώρες η κατάσταση ήταν απολύτως χαοτική με το νοσηλευτικό προσωπικό να φαίνεται ανήμπορο απέναντι στο εύρος της καταστροφής ενώ οι συγγενείς των ασθενών ανέμεναν με αγωνία νέα.

«Κατάφερα να βγάλω τη μητέρα μου από το δωμάτιό της και όταν φθάσαμε κοντά στην έξοδο κινδύνου, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε στον ενημερωτικό ιστότοπο UOL ο δικηγόρος Κάρλος Οτορέλο, η 93χρονη μητέρα του οποίου νοσηλευόταν με πνευμονία.

Κυκλώνας Ντοριαν: Σάρωσε τις Μπαχάμες! 45 οι νεκροί!

Ο τυφώνας Dorian στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους στις Μπαχάμες, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με επικαιροποιημένο προσωρινό απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ (τοπική ώρα) από την αστυνομία του αρχιπελάγους. Μπαχάμες: Ενισχύθηκε ο κυκλώνας Ντόριαν!

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 44 νεκρούς. Συνολικά 37 νεκροί βρέθηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο και 8 στο νησί Γκραντ Μπαχάμα. Όμως ο συνολικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


«Περιμένουμε να ανακαλύψουμε και άλλα πτώματα στη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που είναι αγνοούμενοι», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Dorian, το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους παραμένει βυθισμένο στο χάος. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Ινδία: Ο κυκλώνας Φάνι έφτασε- Tουλάχιστον δύο νεκροί!

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον κυκλώνα Φάνι, έναν από τους πιο ισχυρούς κυκλώνες που σχηματίζεται τα τελευταία χρόνια στον Ινδικό Ωκεανό.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν δύο θανάτους» δήλωσε στο AFP ο Μπισνουπάντα Σέθι, υπεύθυνος επιχειρήσεων αρωγής του κρατιδίου της Οντίσα.

«Ένας ηλικιωμένος σε καταφύγιο πέθανε από καρδιακή προσβολή», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «άλλος ένας άνθρωπος βγήκε στη θύελλα παρά τις προειδοποιήσεις μας και έχασε τη ζωή του από την πτώση δέντρου».

Ο ισχυρός κυκλώνας Φάνι έφτασε στην ανατολική Ινδία σήμερα στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ οι αρχές είχαν δώσει εντολή για την απομάκρυνση περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, ο κυκλώνας έφτασε αρχικά στην Πούρι, μια παραλιακή πόλη 200.000 κατοίκων, η οποία είναι πολύ γνωστή για τον ναό της Σρι Τζαγκανάτ, ο οποίος είναι από τους πιο ιερούς τόπους λατρείας των ινδουϊστών και τον επισκέπτονται εκατομμύρια πιστοί κάθε χρόνο.

Στις περισσότερες συνοικίες της διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση. Τα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ εκατοντάδες δέντρα είχαν ξεριζωθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

«Όλα έγιναν μαύρα σε μια στιγμή», δήλωσε ένας άνδρας που έχει καταφύγει σε ένα ξενοδοχείο, «οι πάγκοι με τα τρόφιμα και οι πινακίδες βρέθηκαν στον αέρα».

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και η πνοή ισχυρών ανέμων θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα σήμερα στην Οντίσα, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής της Ινδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share