Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι!

Στην κυκλοφορία η Αθηνών-Σουνίου

13 Σεπτεμβρίου 2019 16:34
Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι!

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Λαγονήσι. Η φωτιά ήταν κοντά σε σπίτια και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν και από εναέρια μέσα. Φωτιά σε λεωφορείο στις Αχαρνές (photos)

Η φωτιά ξεκίνησε από οικόπεδο με ακαθάριστα ξερά χόρτα στην οδό Σφενδώνης, ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ενώ μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι οκτώ μποφόρ. Η αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και απομακρύνονται από τα σπίτια τους, ενώ έκκληση να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους απηύθυνε ο δήμος Σαρωνικού:

Ο Δήμος Σαρωνικού ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40 χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, λόγω φωτιάς.

Posted by Δήμος Σαρωνικού on Friday, September 13, 2019

Κλειστή παρέμεινε επί ώρα η Αθηνών - Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, αλλά και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έων την Παύλου Μελά., που πλέον έχουν αποδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Φωτιά στον Ταΰγετο!

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα λόγω φωτιάς, που έχει ξεσπάσει στον Ταΰγετο. Φωτιά μαίνεται σε δασική περιοχή της Λακωνίας!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή «Φάρμακα» κοντά στο χωριό Λαδά.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον Δομοκό εξαιτίας της πυρκαγιάς!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φθιώτιδα για φωτιά στο 7ο χλμ στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, λίγο μετά τις 15:30.

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Κατά διαστήματα η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω του πυκνού καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες με την βοήθεια του αεροσκάφους κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη: "Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής!

"Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νέα Μάκρη! Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Open, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε από κηλίδωση ή από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει... ψυχή από τον δασικό δρόμο.

Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας!

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας! Βέβαια υπήρξε ένας τραυματίας!Στο ισόγειο βρίσκεται κινέζικο μαγαζί, ενώ οι τρεις όροφοι είναι αποθήκες.

Το κτήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστοφάνους και Μενάνδρου στην Αθήνα. Δεν υπάρχει κανένας απεγκλωβισμός, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι στο χώρο υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Επί τόπου κάνουν κατάσβεση της φωτιάς 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από λάμπα πετρελαίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Εν τούτοις, ένας αλλοδαπός, που πιθανόν να βρισκόταν έξω από το κτίριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, υπέστη ελαφρά εγκαύματα και παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και γι' αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ βασικό τους μέλημα ήταν να μην κινδυνεύουν άλλα κτίρια, καθώς το συγκεκριμένο είχε υποστεί ήδη τεράστιες ζημιές.

Λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά και αμέσως ξεκίνησε η έρευνα εντός του κτιρίου.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο!

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην περιοχή Νέα Ζωή. Αργολίδα: Ολοσχερώς κάηκε μονοκατοικία! Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι! (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε υπαίθριο χώρο, ενώ για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επτά οχήματα της πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Φωτιά στην Κέρκυρα!

Φωτιά στην Σύρο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share