Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: 1 δισ. ευρώ αγγίζουν τα χρέη των νοσοκομείων!

Ποιες είναι οι στοχευμένες "θεραπείες" που ζητά η ΠΟΕΔΗΝ;

13 Σεπτεμβρίου 2019 15:40
ΠΟΕΔΗΝ: 1 δισ. ευρώ αγγίζουν τα χρέη των νοσοκομείων!

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι τα νοσοκομεία της χώρας έχουν χρέη που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ! Πρόκειται για μία κατάσταση, άλλωστε, που όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, έχει περιγραφεί και από την Ομοσπονδία με καταγγελίες και στοιχεία τα προηγούμενα έτη.

Γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού είναι οι δύο στοχευμένες «θεραπείες» που ζητεί από τον υπουργό Υγείας να εφαρμοστούν στο ΕΣΥ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά την επίσημη παραδοχή της ηγεσίας του υπουργείου για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας. ΠΟΕΔΗΝ: Με κατσαρόλες... ζεσταίνουν το νερό για τους ασθενείς στο νοσοκομείο Καρπενησίου!

Τα άδεια ταμεία και οι άδειοι λογαριασμοί των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που απασχολούν πολύ την ηγεσία της Αριστοτέλους είναι επίσης ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ νοσοκομείο

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι τα χρέη των νοσοκομείων αγγίζουν το 1 δισ ευρώ για το πρώτο εξάμηνο τους τρέχοντος έτους.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Γεν. Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Θεόδωρος Κομματάς ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσοκομείων είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ.

«Σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων που έχουν υπογραφεί από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγγίξουν τα εν λόγω ταμειακά διαθέσιμα αφού δεν εγγράφονται στους προϋπολογισμούς. Εξάλλου, τα όποια ταμειακά διαθέσιμα που δεν είναι εγγεγραμμένα στους προϋπολογισμούς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Αυτό σημαίνει ότι αρχές Οκτωβρίου οι κωδικοί των Προϋπολογισμών του έτους 2019 στερεύουν» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Αιχμές για τους διοικητές και τα στοιχεία που αρνούνταν

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τα θλιβερά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας είναι στοιχεία που προκύπτουν από τις επίσημες αναφορές των διοικητών των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών. Και χαρακτηρίζει τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά τα οποία αποκάλυπτε και κατήγγειλε ως Ομοσπονδία, αμφισβητούνταν από τις διοικήσεις!

«Πώς γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι πριν τις εκλογές να μας διαψεύδουν, κατόπιν υποδείξεων της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, και να μας μηνύουν για διασπορά ψευδών ειδήσεων, επειδή λέγαμε αυτά που σήμερα παραδέχονται και οι ίδιοι;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

«Τότε, με την προηγούμενη κυβέρνηση τα Νοσοκομεία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Τώρα είναι σε κακό χάλι. Τότε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ μας διέψευδε καθημερινά και τώρα παραδέχονται ότι κάθε ημέρα επιχειρούν 70 ασθενοφόρα λιγότερα» σχολιάζει.

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ως θετικό ότι ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση και ότι θα προβεί σε νομοθέτηση μέτρων για την εξάλειψη περιστατικών βιαιοπραγίας και χειροδικίας στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο Βέροιας! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ;

Σε οριακό σημείο λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τα γεγονότα που συμβαίνουν! Αυτή την φορά καταγγέλλει το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Βέροιας είναι χωρίς αναισθησιολόγο!

Προκύπτει από την καταγγελία ότι οι αναισθησιολόγοι γίνονται «μπαλάκι», από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να καλύπτονται τα κενά. Ακόμη κι αυτό όμως δεν αρκεί, όπως προκύπτει από την περίπτωση του νοσοκομείου Βέροιας.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων ότι «Μέχρι τις εκλογές με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλλεσθε κάλυπταν τα προβλήματα. Τώρα αφήνουν τα Νοσοκομείο ακάλυπτα και τους ασθενείς στο έλεος του Θεού».

Νοσοκομείο ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Πώς έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο Βέροιας

Στο νοσοκομείο Βέροιας υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι. Ο ένας αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας, η δεύτερη είναι σε αναρρωτική άδεια- και λόγω εξάντλησης, καθώς βρισκόταν για 20 ημέρες νυχθημερόν στο νοσοκομείο- ενώ ο τρίτος έπειτα από συνεχείς εφημερίες πήρε ρεπό λόγω εξάντλησης. Συνέπεια αυτών είναι το νοσοκομείο να μείνει χωρίς αναισθησιολόγο από τη Δευτέρα (26/8), έως την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Από τις 23/8 έως το πρωί της Δευτέρας (26/8), κάλυψε το νοσοκομείο Βέροιας αναισθησιολόγος από τη Νάουσα. Ομως, αυτός είχε ήδη δεχθεί να καλύψει το νοσοκομείο Σαντορίνης για 2 εβδομάδες, προκειμένου να πάρει άδεια ο μοναδικός αναισθησιολόγος που υπάρχει εκεί και δουλεύει 10 μήνες σερί μόνος του, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο της Νάουσας υπηρετούν 3 αναισθησιολόγοι. Η μία με μετακίνηση καλύπτει το Νοσοκομείο Γρεβενών το οποίο έχει δύο αναισθησιολόγους και πολλές ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο. «Η κατάσταση των νοσοκομείων, ειδικά της περιφέρειας, είναι απελπιστική εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων. Όταν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ουσιαστικά παύει να λειτουργεί το νοσοκομείο και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ζωές ασθενών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, που καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share