Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 8 περιφέρειες της χώρας!

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους πολίτες!

13 Σεπτεμβρίου 2019 15:25
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 8 περιφέρειες της χώρας!

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες της χώρας για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019! Φωτιά στον Μαραθώνα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για αύριο Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, λόγω του πολύ αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σκύρος)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Φωτιά στο Λαγονήσι: Εκκένωση σπιτιών! (photo-video)

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε κατοικημένη περιοχή στο Λαγονήσι.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η εκκένωση σπιτιών! Φωτιά σε λεωφορείο στις Αχαρνές (photos)

Φωτιά στον Ταΰγετο!

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα λόγω φωτιάς, που έχει ξεσπάσει στον Ταΰγετο. Φωτιά μαίνεται σε δασική περιοχή της Λακωνίας!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή «Φάρμακα» κοντά στο χωριό Λαδά.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον Δομοκό εξαιτίας της πυρκαγιάς!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φθιώτιδα για φωτιά στο 7ο χλμ στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, λίγο μετά τις 15:30.

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Κατά διαστήματα η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω του πυκνού καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες με την βοήθεια του αεροσκάφους κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη: "Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής!

"Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νέα Μάκρη! Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Open, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε από κηλίδωση ή από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει... ψυχή από τον δασικό δρόμο.

Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Φωτιά στην Κέρκυρα!

Φωτιά στην Σύρο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share