Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ο επικήδειος του γιατρού του ράγισε καρδιές!

«Μου έλεγε ''Θέλω να μεγαλώσω το παιδί μου''»

12 Σεπτεμβρίου 2019 09:40
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ο επικήδειος του γιατρού του ράγισε καρδιές!

Ράγισε καρδιές ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην κηδεία του! «Μου έλεγε ''Θέλω να μεγαλώσω το παιδί μου''» ανέφερε στον επικήδειο και δάκρυσαν οι πάντες!

Η πιο δύσκολη στιγμή στην τελετή ήταν εκείνη όπου ο επί χρόνια γιατρός και επιστήθιος φίλος του αγαπημένου καλλιτέχνη, Σωτήρης Πράπας, μίλησε στον για το πρόβλημα υγείας που τελικά στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Αποκάλυψη σοκ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Θα ζούσε σήμερα άμα...

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κηδεία

"Στην εγχείρηση το 2000 έλεγε, “παιδιά εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Αν μπορούσα θα έπαιρνα την κιθάρα μου και θα έφευγα σε μια κορφή και όσο κρατήσω. Αλλά έχω ρε παιδιά μια κόρη 4 χρόνων και δεν θέλω να αφήσω στην Ελένη όλη την ευθύνη”. Σαν γιατρός να απαντήσω σε ένα γιατί. Ο Λαυρέντης ως ανυπότακτος ροκάς ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής. Είχε όμως μια κακοήθη στεφανιαία νόσο που τον ανάγκασε να κάνει μπαλονάκι στα 44. Από τότε τον ξέχασε η νόσος. Είχε μια ατυχία.Θέλαμε όταν τον ξαναθυμηθεί η ασθένεια να μας δώσει την ευκαιρία να τον φροντίσουμε. Δυστυχώς το έμφραγμα χτύπησε το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς. Σαν αυτούς τους θανάτους που βλέπουμε στα γήπεδα. Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων που σε περιμένουν οι φίλοι σου να σκαρώνετε τραγουδάκια" είπε συγκινημένος στην επικήδειο ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Επίσης, συντετριμμένες η σύζυγος και η μοναχοκόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Το μήνυμα στο στεφάνι!

Κηδεία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Πορτοκάλογλου!

Ο Νίκος Πορτογάλογλου ξέσπασε σε λυγμούς στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αποχαιρετώντας τον φίλο του!

Το «τελευταίο αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είπαν σήμερα στο νεκροταφείο Ζωγράφου οι οικογένεια του, φίλοι, στενοί συνεργάτες και πλήθος κόσμου.

Στην κηδεία βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα. Οι επικήδειοι χαιρετισμοί για τον μεγάλο καλλιτέχνη έγιναν από τον στενό του φίλο Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Διονύση Τσακνή και τον γιατρό του, οι οποίοι εξέφρασαν, όσα ένιωθαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο ύστατο χαίρε.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κ.Ράπας περιέγραψε την αντίδρασή του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η μοναχοκόρη του, η Μαρία Κλάρα έγινε το κίνητρό του για να γίνει «ο πιο πειθαρχημένος ασθενής». Είπε: «Γιατί; Μήπως δεν πρόσεξε, μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του,μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του;

Κηδεία Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Τα λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου έβγαιναν ανάμικτα με τον λυγμό στη φωνή του: «Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο . Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο . Από τη πρώτη στολή η που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία . Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρεντης , ο Μελωδός μου, έλεγα. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστηκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη , την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου», είπε χαρακτηριστικά.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Αυτό είναι το τραγούδι που είχε γράψει για την κόρη του!

υτό είναι το μοναδικό τραγούδι, που είχε γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για την κόρη του Μαρία - Κλάρα.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε μεγάλη αδυναμία στην 25χρονη κόρη του, η οποία δυστυχώς έμελλε να τον βρει νεκρό μέσα στο σπίτι τους στον Βόλο.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε γράψει ένα κομμάτι για την κόρη του, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.

"Κάνω την τρέλα μου και χαίρομαι την κάθε μέρα που είμαι στα πράγματα. Όσο τραγουδάω ακόμα τα “Μάτια δίχως λογική”, που το έγραψα για την κόρη μου, τη Μαρία-Κλάρα, είμαι ευτυχισμένος".

Οι στίχοι του τραγουδιού:

«Είναι τα μάτια σου

ένας διάδρομος παλιός

δάκρυα πνιγμένα

ξεφλουδίζουνε τους τοίχους

που ένας ένοικος αθόρυβος κρυφός

αντί συνθήματα

ζωγράφισε με στίχους

Και μέσα υπάρχουν τα σκαλιά

που οδηγούν

σ’ ένα υπόγειο με παιχνίδια χαλασμένα

όσα οι άνθρωποι βαριούνται και ξεχνούν

μετά τη χρήση

τα φορτώνουνε σε σένα

Μου λες τα μάτια σου

να μη τα αγαπώ

και να μη πάψω

να πιστεύω στα δικά μου

μα αυτά τα μάτια όπου χαθώ

κι όπου βρεθώ

τα έχω πίσω μου

και μέσα και μπροστά μου

Μέσα στην ίριδα ανάβει μια φωτιά

που κάθε άστεγο

και άνεργο ζεσταίνει

κι η καλοσύνη τους

απλώνει σαν λαδιά

να μαλακώσει μιαν ανάγκη

πετρωμένη

Σ΄αυτά τα μάτια δεν υπάρχει λογική

όσο βαθιά κι αν τα κοιτάζω

μ΄αγαπούνε

της ιστορίας πυρπολούν τη φυλακή

στα παραμύθια και στ’ αστέρια

να με βρούνε»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share