Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νίκος Πορτοκάλογλου: Το συγκινητικό σχόλιο για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα!

Ράγισε καρδιές!

11 Σεπτεμβρίου 2019 23:58
Νίκος Πορτοκάλογλου: Το συγκινητικό σχόλιο για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα!

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έκανε νέα συγκινητική ανάρτηση για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, μετά την κηδεία του σπουδαίου τραγουδιστή!

Οι δυο τους εκτός από συνάδελφοι ήταν και πολύ καλοί φίλοι!


Νέα συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, λίγες ώρες μετά την κηδεία του αγαπημένου του φίλου!


Το βράδυ της Τετάρτης (11/9) ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέβασε μία φωτογραφία που χαμογελάει παρέα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, από ταξίδι τους στο εξωτερικό, γράφοντας στη λεζάντα: «Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον συνταξιδιώτη μας».

Δείτε την ανάρτηση

Σπάραξαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! (Video)

Σπάραξαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Δυστυχώς μετά τον τραγικό χαμό αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη στα 63 του χρόνια φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο νεκροταφείο Ζωγράφου για να τον αποχαιρετήσουν.. Δυστυχώς η καρδιά του τον πρόδωσε πολύ νέο αλλά το έργο που άφησε είναι πολύ μεγάλο.. Τραγικές φιγούρες ήταν η κόρη του και σύζυγος του που ήταν ντυμένες με λευκά μπλουζάκια...

Η πιο δύσκολη μέρα της ζωής τους ξημέρωσε για τη σύζυγο και την κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς σήμερα είναι η κηδεία του αδικοχαμένου ερμηνευτή.

Και οι δυο είναι συγκλονισμένες από την απώλεια στην οικογένεια τους τόσο ξαφνικά... Τα πρώτα πλάνα από το νεκροταφείο! (video)

«Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο», έγραφε το στεφάνι της οικογένειας του.

Η 25χρονη μοναχοκόρη του και η σύζυγος του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο τραγουδοποιός που με τις μελωδίες του σημάδεψε μια γενιά, «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας. Μάλιστα, η μοναχοκόρη του ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό και προσπάθησε πρώτη να τον βοηθήσει.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε αδυναμία στις γυναίκες της ζωής του. Δεν ήταν μάλιστα, λίγες οι φορές που είχε αφιερώσει διάφορα τραγούδια στη σύζυγό του και την κόρη τους. «Κάνω την τρέλα μου και χαίρομαι την κάθε μέρα που είμαι στα πράγματα. Όσο τραγουδάω ακόμα τα "Μάτια δίχως λογική", που το έγραψα για την κόρη μου, τη Μαρία-Κλάρα, είμαι ευτυχισμένος», είχε πει σε συνέντευξή του.

Δείτε το βίντεο στο Αthensmagazine.gr:

Ο τραγουδοποιός που με τις μελωδίες του σημάδεψε μια γενιά, «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη από τον ιερό ναό του νεκροταφείου Ζωγράφου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας. Από πολύ νωρίς, όμως, φίλοι και συνάδελφοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν ήταν ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη. Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου βρίσκονται και τα στελέχη του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός.

Δεκάδες καλλιτέχχνες από όλο το φάσμα της πολιτιστικής δημιουργίας βρίσκονται κοντά στη γυναίκα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Ελένη και την πολυαγαπημένη μοναχοκόρη του Μαρία - Κλάρα στη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού.

Όλοι, με πρόσωπα σκυθρωπά και εμφανή θλίψη προσήλθαν αμίλητοι στο κοιμητήριο του Ζωγράφου για τον ύστατο αποχαιρετισμό. Οι στίχοι των τραγουδιών του έρχονταν στο νου των περισσότερων: «Ποιά θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα;», «και τί ζητάω, τί ζητάω; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω», ή ακόμη το τραγούδι που επέλεξε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για να πει το «αντίο»: «Ψέμα, πες μου πως είναι ψέματα....»

Οι επικήδειοι χαιρετισμοί από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Διονύση Τσακνή και τον γιατρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο κ.Ράπας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξέφρασαν με λόγια στους επικηδείους του, όσα ένιωθαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο ύστατο χαίρε, αλλά εν πολλοίς και τα συναισθήματα όλων όσοι έστω και μια φορά αφέθηκαν στη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κ.Ράπας περιέγραψε την αντίδρασή του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η μοναχοκόρη του, η Μαρία Κλάρα έγινε το κίνητρό του για να γίνει «ο πιο πειθαρχημένος ασθενής». Είπε: «Γιατί ; Μήπως δεν πρόσεξε , μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του , μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του ;

Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του , μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα . Η κόρη του ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε « έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω» Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής . Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή . Καλό ταξίδι

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share